1. HABERLER

  2. Yasak var, takan yok!
Yasak var, takan yok!

Yasak var, takan yok!

Bir Ankara klasiği halini alan mahalle arası/apartman bahçesi köy düğünlerinin kapanış seremonisi olan havai fişeğe denetim gelmesine rağmen, Gölbaşı’nda her nedense bu yasağa uyulmuyor.

A+A-

Bir Ankara klasiği halini alan mahalle arası/apartman bahçesi köy düğünlerinin kapanış seremonisi olan havai fişeğe denetim gelmesine rağmen, Gölbaşı’nda her nedense bu yasağa uyulmuyor.

Geçtiğimiz yıl ilçeye atanan Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir’in “Taviz yok” açıklamaları da karşılık bulmazken, gece 22.00’dan sonra havai fişeklerin gürültüsünde vatandaş evlerinde oturamaz hale geldi.

VATANDAŞ UMUDUNU KAYMAKAM’A BAĞLADI

Gölbaşı Kaymakamlığı’nın gerekli birimleri uyarmasına rağmen devam eden havai fişekler, düğün sezonu öncesi vatandaşlar arasında endişe yarattı. Özellikle göl kenarında bulunan düğün salonlarından bazıları yasağa uymamakta ısrarcı olurken, vatandaşlar gerekli birimlerin konuyla ilgilenmesini istiyor.

YASALARI TAKAN YOK!

Ankara Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu, yaz aylarında artan sıcaklık nedeniyle açık alanlarda yapılan düğün, konser, miting, kutlama ve eğlence gürültüsünden rahatsız olan vatandaşların şikayetlerini değerlendirmişti. Kurul, merkez ilçelerin sokak aralarında, meskun mahallelerde, başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan eğlence, düğün, kutlama yapılmasını ve sesli havai fişek atılmasını yasaklamıştı.

PARA CEZASI UYGULANIYOR

Merkez ilçelerin dışında kalan bölgelerde ise gerekli izinler alınmak suretiyle sesli havai fişekler saat 22.00’den sonra atılıyor. Patlayıcı, havai fişek, maytap benzeri faaliyetlerin denetimini Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yasaklara uymayanlar hakkında ise yetkililer para cezası uygulayarak, TCK kapsamında suç duyurusunda bulunuyor.

SES VERİN SESİNİZ OLALIM

SON GASTE  semtinizdeki, mahallenizdeki, sokağınızdaki her soruna yetişecek. Mail adresimize bırakacağınız mesajlarla, SON GASTE  mahalle mahalle, dolaşarak çözümsüz sorunların takipçisi olacak. Gölbaşı’nın Gölbaşılıların sesi olmaya devam edecek.

ARAYIN NUMARANIZI BIRAKIN

Mahallenizde sorun mu var, belediyeden yeterli hizmet mi alamıyorsunuz, size ilgilendiren sizi yakından ilgilendiren her sorunu, [email protected] adlı mail adresimize yada 485 25 24- 05072918606 numaralı telefonlara ulaşın. Sorununuz sorunumuzdur….

Bu haber toplam 2972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.