1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Yaşlıların evine bayram temizliği
Yaşlıların evine bayram temizliği

Yaşlıların evine bayram temizliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, geleneksel haline gelen yaşlı vatandaşlara ev temizliği hizmetini Ramazan ayında yoğunlaştıran ekipler, evleri bayrama hazırlıyor.

A+A-

Yıl boyunca belli periyotlarla ihtiyaç sahibi yaşlıların evlerini temizleyen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, evlerde; yerleri süpürüp siliyor, toz alıyor, cam, halı, kapı ve çerçeveleri temizliyor, mutfak, tuvalet ve banyo temizliği yapıyor, balkonları yıkıyor.

Musluklarından kapı kollarına kadar mini onarımları da gerçekleştiren ekipler, kişisel bakımını yapmakta zorlanan yaşlıların talepleri doğrultusunda  ihtiyaçlarını da karşılıyor, haftada 1 bir de 3 çeşit yemekle evlere destek sunuyor.

Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan 60 yaş üstü vatandaşların evleri, ayda en az bir kez, 3 veya 5 kişiden oluşan ekipler tarafından özenle temizleniyor.

 

“BAYRAM ÖNCESİ ÇOK İYİ OLUYOR”

Camların ve yerlerin temizlendiği, tozların alındığı, tamiratların yapıldığı pırıl pırıl bir evde yaşlılar, Ramazan Bayramı’nda gelecek misafirlerini karşılayacak olmanın huzurunu yaşıyor ve Büyükşehir'e bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini dile getiriyorlar.

Ekiplerin ev temizliğini yaptığı, Dikmen’de gecekonduda tek başına yaşayan Ediye Apay (86), eşini 40 yıl önce, oğlunu da 10 ay önce kaybettiğini ifade ederek, “Önceden işimi kendim yapıyordum, bacaklarım romatizma olunca hareket edemez oldum. Allah razı olsun, çok güzel temizliyorlar. Bayram öncesi olması da iyi oldu” dedi.

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.