1. HABERLER

  2. Yetki Plan ve Proje Müdürlüğü'nde
Yetki Plan ve Proje Müdürlüğü'nde

Yetki Plan ve Proje Müdürlüğü'nde

Gölbaşı Belediyesi cephe sağlıklaştırma çalışmalarına hız verdi.

A+A-

 

cemal-gursel-3.20110910145642.jpg

Gölbaşı Belediyesi  cephe sağlıklaştırma çalışmalarına hız verdi. 

Gölbaşı Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili çalışmaların yapılabilmesi için Eylül ayı meclis toplantısında Plan ve Proje Müdürlüğü’ne yetki verildi. 

Gölbaşı Belediyesi Gölbaşı'nın içinden geçen ve vitrin olarak kabul edilen Konya Yolu'nun sağlı solu cephelerinde bulunan binalarda zamanın getirdiği bozulmalar ve görsel kirliliği gidermek ve yol boyunca bütünlüğü sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalarına hız vermiş konuyla ilgili Cephe Sağlıklaştırma Projesini Belediye Meclisi’ne sunmuştu. 

YETKİ VERİLDİ

İncelenmek üzere İmar-İstimlak Emlak ile Çevre –Sağlık ve İsimlendirme Komisyonu’na havale edilen projenin hayata geçirilmesi için Plan ve Proje Müdürlüğü’ne Haziran ayında yetki verilmiş ve İstimlak Emlak ile Çevre –Sağlık ve İsimlendirme Komisyonunun hazırladığı rapor yayınlanmıştı. Yayınlanan raporda Ankara Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, (Altgeçit-Cumhuriyet Caddesi kesişimi) bulunan binaların yapım teknikleri ile kullanılan malzemelerin eski olması, cephe boya ve kaplamalarında dökülme ve bozulmaların meydana gelmesi görüntü kirliliğine sebep olduğu bildirilmişti.

Eylül ayı meclis toplantısında tekrar gündeme gelen konuyla ilgili sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmaları yapılabilmesi için Plan ve Proje Müdürlüğü’ne yetki verildi.  

BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Gölbaşı Belediyesi, ilçenin en önemli görsel akışını çevreleyen Konya Yolu'nda gerçekleştirilecek olan Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile farklı dönemlerde farklı malzeme ve üslupla yapılan yapılarda bir bütünlük sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında yer alan binalara herhangi bir müdahale bulunmadan sağlıklaştırılarak, ticari ve sosyal kalitenin artırılması hedefleniyor.

Başkan Odabaşı konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Proje Müdürlüğümüz detaylı bir çalışma yapıyor. Çalışmalar bitince uygulamaya geçilecek. Bununla ilgili kamuoyundan da görüş alıyoruz. Amacımız, Gölbaşı’nı daha hoş görünen bir ilçe haline getirmek. İnşallah Gölbaşımıza hayırlı olur” dedi.

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.