1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Yollara yeni kartvizit
Yollara yeni kartvizit

Yollara yeni kartvizit

Büyükşehir Belediyesi güvenli, modern ve rahat bir şehir içi seyahat keyfi için Başkent yollarına yön levhalarını yerleştirmeye devam ediyor.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi güvenli, modern ve rahat bir şehir içi seyahat keyfi için Başkent yollarına yön levhalarını yerleştirmeye devam ediyor.  Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir rekora imza atmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan noktalara toplam 700 adet yön ve bilgi levhası yerleştiriyor.

Başkent Ankara’nın dört bir tarafında yeni yol açımı ve genişletme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, boydan boya çizgi çalışması yaptığı, uyarı levhaları ve bilgilendirme yazılarıyla süslediği, sinyalizelerle güvenli kıldığı yolları, yerleştirdiği dünya standartlarındaki yön levhalarıyla da sürüş kolaylığının adresi haline getiriyor.

Başkent Ankara’da ihtiyaç duyulan bölgelerin tespitini yaparak, sistem levhası olarak adlandırılan yön levhalarını yerleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşlar tarafından beğeni toplayan bu çalışması kapsamında geçtiğimiz yıl da 140 adet yön gösterici, 495 takım da kavşak içi yön ve bilgi levhası Başkent yollarına yerleştirilmişti.

300 YÖN GÖSTERİCİ, 400 TAKIM KAVŞAK İÇİ LEVHA

Büyükşehir Belediyesi, hizmete açılan bulvarlar ile genişletilerek işlevi artırılan Konya Yolu ve Anadolu Bulvarı başta olmak üzere kent merkezinden başlayarak ana arter bağlantı yollarına kadar bulvar ve caddeleri en üst kalitedeki levhalarla donatıyor.

Araç sürücülerine gidecekleri semt, mahalle, belde, ilçe ve ilin istikametini gösteren levhaların, Başkent’teki yol açım ve asfaltlamalarıyla koordineli bir şekilde ilerlediğini kaydeden EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Levhaların uygulanabilmesi için yolun hazır olması gerekiyor. Yol ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından biz de levhalarımızı yerleştiriyoruz” dediler. 

Yeni açılan veya genişletilen, yenilenen yollarda toplam 300 adet kaplama üstü (Başüstü, T tipi, L tipi ve Ön Gösterici) ve 400 takım kavşak içi yön ve bilgi levhasını yerleştirme çalışmalarına başladıklarını kaydeden yetkililer, “Yolların olmazsa olmazı levhalar, sürücülerin gece ve gündüz rahatlıkla görebileceği şekilde reflektif malzemelerden yapılıyor. En üst kalitede ve uzun ömürlü malzemeler kullanılarak imal ediliyor. Başkent’in dört bir tarafında ihtiyaç duyulan bölgelerde, yolların kartviziti levhaları yerleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştular.

Levha direklerinin kahverengi, çerçevesinin ise yaldızlı açık kahverengi bir şekilde olduğunu, yazılarının ise yönlendirilen yere göre beyaz (şehiriçi yönlendirme), mavi (iller), yeşil (çevre otoyolu) ve kahverengi (turistik mekanlar) zemin kullanılarak yazıldığını anlatan yetkililer, “Sürücüler, uzak mesafeden yön levhasını okuyarak, uygun şeride geçiyor ve olası trafik tıkanmalarının önüne geçiliyor. En önemlisi de trafik güvenliği sağlanmış oluyor” dediler.

Yetkililer ayrıca, reflektif yansıtıcılarının kullanım ömrü dolmuş ve atıl hale çıkmış sistem levhalarını ise EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanlığı atölyelerinde yenileyerek, ihtiyaç duyulan alanlarda değerlendirdiklerini söylediler.

-Kaplama üstü yön ve bilgi levhası yapılacak yerlerden bazıları:

-Konya Yolu

-Anadolu Bulvarı

-Yeni Çiftlik Bulvarı

-Şaşmaz Köprülü Kavşağı

-Şeker Kavşağı

-Doğukent Caddesi

-Bağlıca Kavşağı

-Marşandiz Kavşağı

-Hoşdere Caddesi

-Cinnah Caddesi

-Akay

-Söğütözü

-Konutkent

-İnönü Bulvar

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.