1. HABERLER

  2. Yusuf Aksakal: CHP rotasından çıkmıştır
Yusuf Aksakal: CHP rotasından çıkmıştır

Yusuf Aksakal: CHP rotasından çıkmıştır

CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal, kendi partisi hakkında özeleştiri yaparak “CHP halkla bütünleşmek yerine, partimizi rotasından çıkarılmış, MHP ile birlikteliği ve aynı ilkeleri savunmayı kabullenmiştir” dedi.

A+A-

CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal, kendi partisi hakkında özeleştiri yaparak “CHP halkla bütünleşmek yerine, partimizi rotasından çıkarılmış, MHP ile birlikteliği ve aynı ilkeleri savunmayı kabullenmiştir” dedi.

CHP’li eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Aksakal, parti üst yönetimin kendisini sorgulaması gerektiğine dikkat çekerken “CHP bir an önce özüne dönmeli” dedi.

Aksakal, şu ifadeleri kullandı;

MHP’YLE AYNI İLKELERİ SAVUNMAK KABULLENDİ

Cumhuriyet halk partisi, sol,demokrat, hukukun üstünlüğüne inanan, hak ve özgürlükleri savunan bir parti olması gerekirken, başta 2014 yerel seçimleri ve 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde , parti üst yönetimi ve örgütleri , halkla bütünleşmek yerine, partimizi rotasından çıkarılmış, mhp ile birlikteliği ve aynı ilkeleri savunmayı kabullenmiştir.

EN ACI FATURAYI GÖLBAŞI’NDA ÖDEDİK

2014 yerel seçimlerinde, bu birlikteliğin en acı faturasını başta gölbaşı ilçesi olmak üzere, birçok il ve ilçede ödemiş olmamıza rağmen, parti üst yönetimi bu durumu ne yazık'ki okuyamamış gerekli dersi çıkarmamıştır.

ADAYA SAHİP ÇIKTIK

Cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinde, parti örgütleri, meclis grubu ve parti meclisinde dahi tartışılmadan aday belirlenmiş, örgütlerimiz bu durumu dahi kabullenerek belirlenen adaya sahip çıkmıştır.

HER SEÇİMDE ÜZÜLMEK SORUNDA DEĞİLİZ

Mensubu olduğumuz partimizin üyeleri ve ona gönül veren milyonlarca yurttaş her seçim sonunda üzülmek zorunda değildirler.

CHP ÖZÜNE DÖNMELİ

Cumhuriyet halk partisi bir an önce özüne dönmeli,halktan yana,emekten yana,özgürlüklerden yana, işçiden yana,barıştan yana,sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden yana, parti örgütlerinden ve Türkiye halkının tümünden yana tavır sergilemeli, güney doğuda ve iç anadolu'da var olmanın mücadelesini ortaya koymalıdır.

PARTİ ÜST YÖNETİMİ KENDİNİ SORGULAMALI

Parti üst yönetimi ve genel başkanı,bir an önce kendilerini sorgulamalı,gerekli değişim ve dönüşümün önünü açmalıdırlar.

 

Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.