1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yusuf Aksakal: Mllet ittifakına zarar veriyorlar
Yusuf Aksakal: Mllet ittifakına zarar veriyorlar

Yusuf Aksakal: Mllet ittifakına zarar veriyorlar

CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal CHP yönetimine ağır suçlamalarda bulundu

A+A-

CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal CHP yönetimine ağır suçlamalarda bulundu. "Artvinliler Meclis listesinde kararını verdi. Oylar CHP’ye" adlı haberimiz üzerine açıklama yapan Aksakal, CHP İlçe Örgütünü de ayrı liste çıkararak millet ittifakına zarar verdiğini açıklayarak "iki ayrı meclis liste ile çıkmak akıl tutulmasıdır.  Ankara’da Mansur Yavaş’a Gölbaşı’nda Mahmut Aksoy ve ekibine, gece gündüz çalışmanın CUMHURİYET HALK PARTİLİ  olmanın gereği olduğu bilinci ile çalışmalıyız" dedi.

Yusuf Aksakal'ın açıklamasını değiştirmeden aynen yayınlıyoruz. 

Basın açıklaması;                                                                                                                                  11.03.2019

10 Mart 2019 tarihinde gazetenizde,  “ Artvinliler Meclis listesinde kararını verdi. Oylar CHP’ye’’ başlıklı bir haber yayınlanmıştır.  Arkadaşımız  Sinan Acar’ın daveti üzerine icabet ettiğimiz  tanıtım toplantısına, eşini dostunu ve bir çok arkadaşını davet etmiştir. Ben de o toplantıya davet edilenlerden biriyim. Partili arkadaşımızın nazik davetine icabet etmekten daha doğal bir durum olamaz.Toplantıya katılım sağlamış olmak,  hiçbirpartili veya partili olmayan Artvinliyi, herhangi bir listeyi ya da kişiyi desteklediği anlamına gelmez.  Gölbaşında yaşayan binlerce Artvinli hemşerimizin iradesini, ‘’Artvinliler kararını verdi’’ şeklinde haberleştirmek  doğru ve etik değildir.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nin kendi liste ve Belediye Başkan adayı olduğu halde girdiği 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde bütün çabalarımıza rağmen her dönem en fazla ikiMeclis üyesi çıkardığı bir gerçektir.  Seçimlerde alınan oylar ve sonuçlar ortada iken, bölünerek ve parçalanarak gittiğimiz bu seçim departimizin ayrı liste çıkarmasının MİLLET İTTİFAKI’NA vereceği zararı, 1 Nisan sabahı hiçbirimiz telafi edemeyiz.

Kaldı ki,  15 Şubat 2019 tarihinde CHP İlçe Başkanlığı’nda yapılaneski ilçe başkanları Turgut Acar, Ümit Atak, Ercan Şimşek, Yusuf Aksakal, önceki Belediye Başkanımız Erdal Eren ile ilçe yönetiminin bulunduğu genişletilmiş toplantıda, İlçe Başkanı İbrahim Karaca tarafından yapılan bilgilendirmede, Millet İttifakı adayına verilmek üzere sıralama yapılarak isimlerin belirlendiği, artık yeni meclis üyesi müracaatı alınmayacağı, meclis üyesi olacak arkadaşların da biran önce Yargıtay’da partimizden istifa etmesi gerektiği belirtilmiştir.Bu gelişmelerden sonra biz üyelerin hiçbir şekilde haberi olmadan 19 Şubat saat 17.00’de basın üzerinden CHP’nin ayrı liste ile seçimlere girdiğini üzülerek öğrenmiş olduk. Ayrıca, Millet İttifak adayı Mahmut Aksoy’un YSK’e sunduğu listede CHP’den  birinci sırada Ercan Şimşek, üçüncü sırada Hüseyin Çakmak, dördüncü sırada Özgür Ökmen ve devamında Avni Aksu, Salih Kara, Osman Şahiner’in seçilecek yerlerde olduğu görülmüştür. CHP İlçe Yönetimi’nin,  ‘’Millet İttifakı adayı, CHP’lileri listeye yazmadı. Bunun için ayrı liste çıkardık’’ açıklaması ne kamuoyunu ne de biz CHP’lileri ikna etmemiştir.

Her şey bu kadar açıkken, MİLLET İTTİFAKI’NA,  ’’zillet, illet ve terörist’’ diyen bir blokun karşısına, iki ayrı meclis liste ile çıkmak akıl tutulmasıdır. 

Alınan böylesine hayati kararlar, kararı alanların şahsını değil, tüm Gölbaşı halkını ve CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN GELECEĞİNİ etkiliyor.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ile İYİ PARTİ genel başkanlarının, ülkemizingeleceği için kurmuş oldukları MİLLET İTTİFAKI’nın başarılı olması ve ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan çıkması için bir bütün olarak hareket etmek ve ittifak adaylarına, kayıtsız şartsız, amasız ve fakatsız destek vermek gerekmektedir.  Ankara’da Mansur Yavaş’a Gölbaşı’nda Mahmut Aksoy ve ekibine, gece gündüz çalışmanın CUMHURİYET HALK PARTİLİ  olmanın gereği olduğu bilinci ile çalışmalıyız.

YUSUF AKSAKAL                                                   

ÖNCEKİ DÖNEM  CHPGÖLBAŞI İLÇE BAŞKANI

.

Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum