1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yusuf Aksakal'dan CHP'ye şok suçlama: Çalışmıyorlar
Yusuf Aksakal'dan CHP'ye şok suçlama: Çalışmıyorlar

Yusuf Aksakal'dan CHP'ye şok suçlama: Çalışmıyorlar

Daha önce İYİ PARTİ meclis üyesi adayı Salih Kara’dan gelen CHP Mahmut Aksoy’a çalışmıyor suçlamasının ardından bir suçlama da CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal’dan geldi.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yapan deneyimli siyasetçi Murat Karayalçın CHP Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarette CHP ile İYİ PARTİ’nin ayrı listelerle seçime gitmesi tartışması yeniden açıldı. Daha önce İYİ PARTİ meclis üyesi adayı Salih Kara’dan gelen CHP Mahmut Aksoy’a çalışmıyor suçlamasının ardından bir suçlama da CHP eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal’dan geldi.

Ziyarette CHP ile İYİ PARTİ’nin ayrı listelerle seçime gitmesini gündeme getiren Aksakal şu ifadeleri kullandı;

Bölünme kararını alanlar bu salonda bulunanların hiç birisi değil. Millet ittifakı kapsamında CHP severek sevinerek Gölbaşı’nı İYİ PARTİ’ye verdiler. Gölbaşı İYİ PARTİ’ye bırakıldığında bir tek cümle dahi tepki verilmedi. Niye yüzde 15’lik bir parti yüzde 11’lik bir partiye adaylık bırakıldı diye söylemedi. 19’unda listeler seçim kuruluna verilinceye kadar hiç kimsenin listeden haberi olmadı. Bu durumun sorumlusu bizler değiliz. Bu kararı alanlar CHP genel merkezi bizim sorumluluğumuz değil.

Bugün adayımız Mahmut Aksoy. İYİ PARTİ ile çalışıyoruz. Ama örgütünüz bizi hain ilan ediyorlar. Bizim örgütümüz bizimle bir gün bile sokağa çıkmadı. Bunlar da bizi sokakta rencide ediyor. Bu partiyi öyle bir noktaya götürüyoruz ki yarın toparlayamayacağız. Sokakta biz yaşıyoruz.

Karayalçın ise yaşanan bu durumun başka il  ve ilçelerde de yaşandığını ifade ederek ‘Bunları konuşacak zaman değil birliği sağlamamız lazım. Birliğimiz bizim CHP’nin altındaki ambleme mührü basmakla sağlanır. Mahmut Aksoy bizim adayımız. Bunda hiçbir tereddüdümüz olmamalı. Bu işin zamanı değil. Bunun yolu partinin logosuna mühür basmaktır.” Dedi.

 

İYİ PARTİ İlçe Başkanı Mehmet Öztürk listelerle ilgili  bugün bir basın açıklaması yaparak "bunu kaşıyıp durmayı da doğru bulmuyorum. Bu tartışmayı kimlerin gündemde tuttuğuna bakıldığında her şey anlaşılacaktır." demişti.​​​

 

Bu haber toplam 2301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.