1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Zabıta Teşkilatının 190. kuruluş yıldönümü
Zabıta Teşkilatının 190. kuruluş yıldönümü

Zabıta Teşkilatının 190. kuruluş yıldönümü

Zabıta Teşkilatının 190. kuruluş yıldönümü, Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen toplantıyla kutlandı.

A+A-

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekli toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, Memur-Sen Konfederasyonu Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, belediye meclis üyeleri, ilçe zabıta müdürleri,  bazı ilçe belediye başkanları ve mülki amirleri ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Zabıta Koordinasyon Kurulu Başkanı Karabudak, Zabıta teşkilatının 190 yıllık olduğuna dikkat çekerek, "1826 yılında kurulan bir teşkilatın bugün devamını sağlamak zor. Bu zoru başarmakta bize destek veren hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kurul'un Türkiye'de bir ilk olduğunu, 4 komisyonu bulunan ve komisyonlarla beraber Ankara’ya hizmet etmek için çalışan bir birliktelik olduğunu ifade eden Karabudak,“Zabıta teşkilatı, kamunun güvenliğini sağlamaya çalışan ve bunun için günün 24 saati çalışmaya gayret gösteren bir kurum. Ankara olarak Türkiye’ye örnek olmayı başardığımızdan dolayı, hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e hem ilçe belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

-GÖKŞİN : “TEŞKİLATIMIZIN ÇOK BÜYÜK TECRÜBESİ VAR"

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin de Zabıtanın, özellikle büyükşehirlerde insanların doğumundan ölümüne kadar her yerde olduğunu kaydederek  şunları söyledi:

"190 yıllık bir geçmişi olan zabıta teşkilatımızın çok büyük bir tecrübesi mutlaka var. Bu tecrübesinin karşılığında, zabıta arkadaşların teşekkür almaları, vatandaşlara hizmet etmelerinin karşılığını görmeleri, onlar için önemli. Zabıta arkadaşların bazı problemleri olduğunu biliyorum. Bu birlikteliğin, problemlerin önünün açacağını düşünüyorum. Son 2-3 yılda, -özelikle Ankara için söylüyorum- tüm ilçelerin zabıtaları bir araya gelebiliyor. Üst düzey bürokratlar bir arada sorunları konuşabiliyor. Bu gelişmeyi daha da ileri noktalara götürmeniz lazım. Çünkü teşkilatlar sağlam çalışırsa, problemler de öyle çözülür.”

Memur-Sen Konfederasyonu Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise zabıta teşkilatının 190. yılını kutlayarak, “Zabıta teşkilatının, bu ülkeye, bu millete yüreğini, gönlünü, azim ve gayretini veren kardeşlerimin bugüne kadar yaptığı bu değerli hizmeti görmemek mümkün değil. Zabıta teşkilatımız ve çalışanlarımız, fedakarlık içinde nerede yasak, yanlış bir konu varsa, halkın sağlığıyla oynayanların üzerine korkmadan cesaretli bir şekilde gitmişlerdir” dedi.

Konuşmalardan sonra Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin’e, günün anısına cevşen işlemeli zırh verdi.

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.