1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri açıldı
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri açıldı

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri açıldı

Gölbaşı Belediyesi’nin önemli projelerinden olan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri’nin resmi açılışı yapıldı. Açılış etkinleri kapsamında ünlü sanatçılar Mustafa Taş ve Aliye Yakupoğlu Gölbaşı Sahil Parkı’nda, Gölbaşılılara muhteşem bir

A+A-

 

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir açılış töreni ile Ankara’nın en büyük parklarından olan Gölbaşı Şehir Parkı’nın açılışını yapan Gölbaşı Belediyesi, bu sefer de en  önemli projelerinden olan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri’nin resmi açılışını yaptı. Açılış programına Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın yanı sıra Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner,Gölbaşı AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, siyasi parti ve sivil toplum temsileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“7 KÜLTÜR MERKEZİ AÇTIK”

Açılış programda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri’nin Gölbaşı’nda çok önemli bir açığı doldurduğuna dikkat çekerek Gölbaşı’nda 7 kültür  merkezinin daha açılışını yaptıklarını hatırlattı.

YILLARDIR BEKLENEN PROJELER GERÇEKLEŞİYOR

Duruay, görevde bulundukları sürede, Gölbaşılıların 30 yıldır beklediği ‘Mogan Gölü’nün Temizlenmesi’  ve ‘Konya Yolu’nun Alta Alınması’ projeleri başlattıklarını vurgulayarak şu ifalerde bulundu, “Gölbaşı’nın, Ankara’nın en güzel ve en gözde ilçesi olması için çabaladık. Senelerdir çözülmeyi bekleyen Konya yolu yapımı, gölün temizlenmesi, köprülü kavşakların yapılması, devlet hastanesinin yapılması gibi temel ihtiyaçlarımız vardı. Bunların  hepsi tamamlanmak üzere. İlçemizin güvenliği için MOBESE kameraları iki katına çıkardık ve ilçemizin muhtelif noktalarına yerleştirdik. MOBESElerin önemini 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bir kere daha gördük. Gölbaşı'nın en büyük sıkıntısı olan Konya yolu alt geçidinin yapımı ise hızla devam etmekte. İnşallah bu proje ile Gölbaşı'nın iki yakası inşallah bir araya gelecek. Mogan Gölü 30 senedir temizlenmeyi bekliyordu. Sene sonunda eski günlerine kavuşacak. 250 yataklı devlet hastanemizin yapımı devam ediyor. 2019 yılında hizmete açılacak. Devlet hastahanemizin yapımında hayırsever Ülkü Ulusoy Hanımefendi’ye de ayrıca teşekkür ediyorum. Gölbaşımıza kazandırdığımız bir diğer önemli merkezlerden olan Eymir Aile Yaşam Merkezi’mizin açılışını ise önümüzdeki günlerde hep birlikte yapacağız”dedi.

 

7’DEN 70’E HER KESİME HİTAP EDEN KÜLTÜR MERKEZİ: ZÜBEYDE HANIM

Konuşmasında Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Seğmenler Pazar Yeri’ni tanıtan Duruay, “Sosyal iletişimi güçlendirecek, her yaştan semt sakinin farklı nedenlerle ziyaret etmek isteyeceği bir merkez olarak tasarlanan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi iki kattan oluşuyor. Projenin  birinci katında yedi adet dijital ekranlı, tam donanımlı derslik bulunuyor. Projenin birinci katında sahnesi, akustik duvar ve tavanlarına ek olarak teknik donanımlarıyla son derece modern, çok amaçlı bir salon yer alıyor. Projenin ikinci katında ise akustik duvar ve tavanlarına ek olarak teknik donanımlarıyla son derece modern, çok amaçlı bir salon yer alıyor. İnsanların vakitlerini hoşça geçirebileceği sosyal tesisin içerisinde zabıta merkezi, beyaz masa, engelliler merkezi, 7 adet digital ekranlı tam donanımlı derslik, paylaşım noktası ile kadın ve erkek mescit alanları yer alıyor.”dedi.  

200 ARAÇLIK OTOPARKLI KAPALI PAZAR YERİ

Duruay, Geçtiğimiz Nisan ayında faaliyete geçen Seğmenler Pazar Yeri’nin 200 araçlık kapalı otoparkı ile ilçedeki otopark sorununa önemli katkı sağladığına dikkat çekerek “Seğmenler Kapalı Pazar Yeri ile Gölbaşılı vatandaşlarımızı ve Pazar esnaflarımızı kardan, yağmurdan çamurdan uzak tutacak modern bir projenin daha altına imza attık. Pazar yerimize koyduğumuz ‘market arabaları’ ile vatandaşlarımızın market alışverişi rahatlığıyla pazarını yapabilecek duruma getirdik. Modern Pazar yerinde vatandaşlarımızın ve esnafımızın güvenliği için üst düzey güvenlik tedbirleri alarak Pazar yerimizin çeşitli noktalarına hareketli ve sabit güvenlik kameraları yerleştirdik. Pazar Yeri alanında bedensel engelli kardeşlerimizin  ve yaşlılarımızın ulaşımının kolaylaştırılması için rampalar, asansörler yaptık. Zübeyde Hanım Kültür Merkezimiz ve Pazar ve tüm Gölbaşılı hemşerilerimize hayırlı olsun “ dedi.

Kültür Merkezi önünde yapılan program, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve davetlilerin Kültür Merkezi’nde yaptıkları incelemelerle sona erdi.

Bu haber toplam 3729 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.