Başkent Ankara’nın günlerdir beklediği Shopping Fest, hafızalara kazınacak muhteşem bir açılış gecesi ile başladı. Antares Alışveriş Merkezi’nin dışında bir araya gelen binlerce Ankaralı Murat Boz konseri ile açılışın coşkusunu yaşarken, içeride kurulan sahnedeki gong vuruşu ile festival resmen başladı. Törende açılış gonguna vuruş yapan dünyaca ünlü manken Doutzen Kroes, büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ATO Başkanı Salih Bezci’nin ev sahipliği yaptığı Shopping Fest açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Ankaralı iş adamları, bürokratlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Ankara’yı 23 gün boyunca indirimler ile alışverişin, konserler ile eğlencenin, kültürel ve sanatsal etkinliklerin cenneti haline getirecek olan Ankara Shopping Fest’in açılışı rengarenk görüntülere sahne oldu.
Başkan Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada, herkese bol kazançlar dileklerini ileterek, festival boyunca 6 bin 430 etkinlik ile rekor kırılacağına dikkat çekti.
ALIŞVERİŞİN İÇİNDE AYRI DIŞINDA AYRI COŞKU
Açılış töreninin üssü Antares Alışveriş Merkezi, binlerce Başkentlinin heyecanına ortaklık ederken, dışarıda ve içeride ayrı bir coşku yaşandı.
Antares’in dışına kurulan dev sahnede eğlenceli şovlar ve Murat Boz konseri coşkuyu doruğa taşırken, resmi törenin gerçekleştirildiği sahnede ise ip akrobatlarının yaptığı gösteriler nefesleri kesti. Örümcek Adamın Antares gökdelenine yaptığı tırmanış ise heyecanı ikiye katladı.
- TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: ANKARA ALIŞVERİŞİN DE MERKEZİ OLACAK
Gong vuruşu öncesi yapılan protokol konuşmalarında ise Ankara’nın alışverişin de başkenti olacağına vurgu yapıldı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, konuşmasında “hayırlı uğurlu olsun” dileklerini iletmek için açılışa katıldığını belirterek, “Ankara inşallah siyasetin merkezi olduğu gibi ticaretin de merkezi olacak. Bu amaçla yola çıktık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Esnafımıza bol kazanç getirmesi dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.
- VALİ YÜKSEL: TARİHİ BİR OLAYA TANIKLIK EDİYORUZ
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise tarihi bir olaya tanıklık edildiğini vurgulayarak, geceye katılanlara teşekkür etti. Bütün dünyanın bir yarış içerisinde olduğuna dikkat çeken Vali Yüksel, “Hepimiz biliyoruz bu gün dünyada bir rüzgar esiyor. Festivaller rüzgarı esiyor. Marka şehir olan Başkent Ankara’nın da bu yarışın dışında kalmaması gerekiyordu. Bir marka şehir olarak dünyayla yarışmaya devam edeceğiz” dedi.
Festivalden sonra ulusal ve uluslar arası bütün rekabet pozisyonlarını belirleyeceklerini ve Ankara’nın suyunu içen, ekmeğini yiyen herkesin de bu pozisyonda vazife alacağını ifade eden Vali Yüksel, dünyanın en büyük trendi turizm alanında gelecek dönemde EXPO gibi fuarlara, uluslar arası organizasyonlara talip olacaklarını ve Bilişim Vadisi konusunda ısrarlı davranacaklarını vurguladı.
- BAŞKAN GÖKÇEK: 6 BİN 435 ETKİNLİK İLE REKOR KIRILACAK
“Shopping Fest’in mimarı” olarak sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasına “Alışveriş Festivalimiz, Ankaramıza, esnafımıza, alışveriş yapan herkese hayırlar uğurlar getirir inşallah” sözleriyle başladı.
Başkentte bir ilke imza attıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara’da bu sene ilk kez alışveriş festivali olacak ve bu festival 5 sene sonra Ankara’da inşallah 5 milyon turist gelmesine vesile olacak ve Ankara’yı kalkındıracak” diye konuştu.
Alışveriş Festivaline, uluslar arası alanda da tanıtım yapabilmek için “Shopping Fest” adını koymak zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Gökçek, festival boyunca günde 300’ün üzerinde olmak üzere yaklaşık 6 bin 435 etkinlik yapılacağını kaydetti. Bu rekor düzeyindeki etkinlik sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, konuşmasını “Her şey Ankara için. Bu işi en iyi Ankara yapar. Alışverişin başkenti Ankara’dır” sözleriyle bitirdi.
- ATO BAŞKANI BEZCİ: “ÇITAYI YÜKSELTTİK”
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara için yeni bir başlangıç olacak açılış ile hazırlık çalışmaları aylardır devam eden dev bir organizasyonun start alacağını söyledi. Açılış gongunun Ankara için çalacağını kaydeden Bezci, “Çıtayı yükselttik. Bundan sonrası için isteklerimizin farkındayız. EXPO’yu istiyoruz kimse engel olamaz. Dünya çapında bir spor organizasyonu istiyoruz. Olimpiyat ve futbol şampiyonasını istiyoruz” diye konuştu.
Shopping Fest Koordinatörü Mehmet Akbacakoğlu ise “Bir yıl önce attığımız tohum bugün bütün kurum ve kuruluşların desteği ile yeşerdi, meyvesini yemek için buradayız” diyerek, Alışveriş Festivalindeki etkinliklere çağrı yaptı.
- DOUTZEN KROES’İN GONGA VURMASIYLA FESTİVAL RESMEN BAŞLADI
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Çiçek, Vali Yüksel, Başkan Gökçek ve ATO Başkanı Bezci eşliğinde festivalin tanıtım yüzü dünyaca ünlü manken Doutzen Kroes, ay-yıldız şeklinde tasarlanan açılış gonguna vurdu.
Ankara tarihine unutulmaz bir imza atan açılış töreni, kentin 8 ayrı noktasından yapılan havai fişek gösterileri ile muhteşem final yaptı.