Başkan Şimşek'ten emsal artışı müjdesi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yeni yılın ilk toplantısında özel çevre koruma sınırı içerisinde kalan 9 mahallenin kırsal yerleşim alanları için emsal artışı müjdesi verdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yeni yılın ilk toplantısında özel çevre koruma sınırı içerisinde kalan 9 mahallenin kırsal yerleşim alanları için emsal artışı müjdesi verdi.

Başkan Ramazan Şimşek’in uzun süredir çaba sarf ettiği, imar planı notları için revizyon çalışmalarında mutlu sona ulaşıldı. Şimşek, göreve geldiği günden bugüne kadar Özel Çevre Koruma bölgesinde kalan, Gökçehüyük,Yağlıpınar, Oğulbey, Yavrucuk, Karaoğlan, Ballıkpınar, Hacıhasan, Yurtbeyi ve Hacılar mahallelerinin köy içi emsallerinin yükseltilmesi için yoğun çaba sarf etmişti.

ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİNDE KIRSAL(KÖY) YERLEŞİM ALANLARINDA EMSAL ARTIŞI

Başkan Şimşek son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği bakanı Murat Kurum’la olan görüşmesinde kırsal mahalleli hemşehrilerimizin emsal konusunda yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi. Bakan Kurum’un ve bakanlık yetkililerinin de emsal artışına onay vermesi ile birlikte özel çevre koruma bölgesi içerisinde kalan mahallelerin kırsal yerleşim alanlarının emsali 0.20’den 0.50’ye yükseltilmesi kararı alındı.

PLAN NOTLARINDA DA GENEL REVİZYON YAPILDI

Öte yandan Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün genel plan notu değişiklikleri önerisi de bakanlık tarafından kabul edildi. Farklı uygulamalara neden olan çok sayıdaki farklı plan notlarında düzenlemeye gidildi.

PLAN NOTU KARMAŞASINA SON

Gölbaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, genel plan notu önerisinin hayata geçmesiyle birlikte, kaliteli şehir yaşamı için daha düzenli bir yapılaşmanın yanı sıra, yapılaşmalar arasındaki farklılıkların giderileceğini ifade ederken, yaşanan karmaşaların ve farklı uygulamaların da önüne geçileceğini kaydettiler.

Gölbaşı Haberleri