Daruşşifa Çanakkale ruhunu yaşatacak

Daruşşifa Çanakkaleruhunu yaşatacak

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla Gölbaşı’nda Çanakkale Savaşı’nın canlandırmasının yapılacağı platonun tanıtımı yapıldı.

 

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünde Gölbaşı’nda Darüşşifa Eğitim Kurumları öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TRT’nin katkılarıyla Eymir Kampüsü’nde kurulan Çanakkale Platosu’nun tanıtımı yapıldı.

Darüşşifa Eğitim Kurumları Eymir Kampüsü’nde yapılan toplantıda “18 Mart’tan 15 Temmuz’a Kahramanlık Destanı” temalı gösteri ve anma programlarına yönelik siperler kazılarak, çadırlar kurularak dönemin savaş şartlarının yansıtılacağı açıklandı.

Yaklaşık olarak 30 bin metrekare alanda gözetleme kuleleri, siperler, tüneller, karargah çadırları, şehitlik anıtı inşa edildi. Platonun 17-22 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacağı bildirildi.

Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümünde bizler de bir proje gerçekleştirmek istedik. 1915’te Çanakkale’de yaşandıysa 2017’de de 30 bin metrekare alanın üzerinde bunu yansıtmak ve yaşatmaktı amacımız. Gözetleme kuleleriyle, tünelleriyle, sıhhiye çadırlarıyla, karargah çadırlarıyla o ruhu buraya yansıtmak için öğretmen ve öğrenci kardeşlerimizle birlikte bu projeye imza attık. Tüm anne ve babalarımızın çocuklarını bu alana getirmelerini, Çanakkale’de bu vatanın nasıl kurtarıldığını çocuklarına göstermelerini rica ediyorum. Allah bu ülkede ezanlarımızı susturmasın, bayraklarımızı indirmesin inşallah.” diye konuştu.

17 Mart’ta açılışı yapılacak olan plato alanında taarruz gösterileri sergilenecek, Çanakkale türküleri ve döneme ait asker mektupları okunacak, Çanakkale Savaşı’nda yaşanan olaylar canlandırılacak, ayrıca Çanakkale Zaferi’ni anlatan farklı tiyatro gösterileri yapılacak.

1/28