Gölbaşı Belediyesi'nden Çanakkale programı

Gölbaşı Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir program düzenledi. 

Mehmet Akif Kültür Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda şair, yazar ve televizyon programcısı olan Serdar Tuncer duygusal anlar yaşattı. 

Programa Kaymakam Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı'nda şehit olanlar için hazırlanan sinevizyon gösterimi izleyicilere sunulurken duygusal anlar da yaşandı. 15 Temmuz klibini izleyen Başkan Duruay'ın eşi Hatice Duruay gözyaşlarına boğuldu. 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay bir konuşma gerçekleştirdi. Duruay konuşmasında şunları kaydetti; 
"Silah olarak, mühimmat olarak, asker olarak çok çok üstün olan bir orduya karşı, belki o günlerde dünyanın en büyük ordusuna karşı bitmiş tükenmiş diyerek, "hasta adam" konumuna konulan bir Osmanlıdan gerçekten destan yazan bir ordunun olması. İnancı ile kadını erkeği ile bir direnişin adıdır Çanakkale. Çanakkale sıradan bir destan değil, Anadolu da 205 bin şehit verdiğimiz bir destandır" dedi. 

Televizyon programcısı ve şair olan Serdar Tuncer ise Çanakkale Destanını anlatan anekdotlar ve şiirleri ile katılımcılar ile paylaştı. Program  bitiminde de Kaymakam Şenol Esmer ve Başkan Duruay şehit annelerine çiçek takdim etti. 

1/17