Gölbaşı’nda 21 mahallede satışı durdurulan tarım arazilerinin satışına “Özel İizn” çıktı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne yapılan bazı başvurular kabul gördü ve, tapu işlemlerinin yapılmasına müsaade çıktı.
Haber: Özcan Aydoğdu
Gölbaşı Tapu Sicil ve Kadastro Müdürü Salih Yılmaz Kafadar, İl Tarım Müdürlüğü’nün kendilerine haber vermeden tapu işlemleri yapılmaması yönünde talimat olduğunu beyan ederken, iligili 21 mahallede sadece miras intikallerine izin verildiğini belirtti.
Bazı vatandaşların Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne başvurduğunu ve “Özel izin” yazısı aldıklarını ifade eden Kafadar “Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne Bireysel başvuru yapan bazı vatandaşlarımız, izin yazısı getirdi ve ilgili 21 mahallede bulunan bu müracaatlara izin verildi” dedi.
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’ne çok sayıda bireysel başvuru olması nedeniyle, kurumun Şubat ayına kadar genel bir karar alabileceği ve 21 mahallede tarım arazilerinin satışına müsaade edebileceği de iddialar arasında.