Yandım anam dersiniz

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu “Yüzde 10 barajını kaldırdığında 10 tane parti Meclis'e girer, dörtlü koalisyonlar başlar.” dedi

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

NTV gün ortası haber bültenine canlı yayın konuğu olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, niçin yüzde 10 barajını savunduklarını anlattı.

DÖRTLÜ KOALİSYON BAŞLAR
İstemeye istemeye yüzde 10 barajını savunmak zorunda kaldığını kaydeden Kuzu “Yüzde 10 barajına siyasetten öte konuya Türkiye'nin istikrarı olarak bakıyorum, bu şimdi de değil 1980'den bu yana istememe rağmen maalesef yüzde 10 barajını savunmak zorunda kaldım. Çünkü yüzde 10 barajını kaldırdığında 10 tane parti Meclis'e girer, dörtlü koalisyonlar başlar.” diye konuştu.

YANDIM ANAM DERSİNİZ
“Yandım anam dersiniz” diyen Burhan Kuzu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Çünkü koalisyon dönemlerini gördük, hiçbir zaman fayda getirmemiştir. Bundan dolayı barajı savunuyoruz. Hep söylediğim birşey vardır, geçersin Başkanlık modeline bütün barajları kaldırsın. Parlamenter modelde kaldığın sürece malesef bu yüksek barajı katlanmak durumunda.”

 

Gündem Haberleri

Hem devleti hem cemaati idare edenler var