Yerel seçim heyecanı başladı

Özcan Aydoğdu

Yerel seçim var

Partilerin belediye başkan aday adayları var

Vatandaşın gönlünde yatan adaylar var

Meclis üyesi adayları var

Muhtar adayları var

Var da var yani…

Yerel seçimler yaklaşıyor. Haliyle Gölbaşı’na yönetmeye talip olanlar da yavaş yavaş sahne almaya başladı.

DURUAY, HAŞLAK VE BALLI AÇIKLADI

Ak Parti’den mevcut belediye başkanı Fatih Duruay aylar öncesinden yeniden göreve talip olduğu açıkladı. Ardından eski başkan Abdulnasır Haşlak, Haşlak’ı da Münür Ballı takip etti ve ‘Ak Parti’den belediye başkan aday adayıyız.” Dediler.

KARAASLAN AÇIKLAYACAK, KOÇAK’IN İŞARETİNİ BEKLEYENLER VAR

Bu kadarla sınırlı kalır mı? Elbette ki kalmaz, kalmayacaktır da! Aday adaylığı için eski  başkan Osman Karaaslan’ın, Büyükşehir Belediye meclis üyesi Gökhan Koçak’ın isimleri geçiyor. Karaaslan’ın yakın zamanda aday adaylığını açıklaması beklenirken, Gökhan Koçak aday adaylığı için henüz suskun. Ama şu bir gerçek ki , büyük bir kitle Gökhan Koçak’ın adaylığını açıklamasını sabırsızlıkla bekliyor.

NAMIK KEMAL DOĞAN SICAK BAKIYOR

Bunun yanında Gölbaşı siyasetine damga vuran isimlerden Namık Kemal Doğan da süreci yakından izliyor. Henüz bir karar vermiş değil ancak aday adaylığına sıcak bakan isimlerden.

MHP’DE NELER OLUYOR

Gelelim MHP’ye. İlçe Başkanı Ersin Pehlivan’ın aday adaylarına yönelik  ‘Teşkilatla hareket etmeyen olumsuz etkilerini görür” uyarısı dikkat çeken bir açıklama.

KİMİ HEDEF ALDI?

Açıkçası kimin teşkilata yakın  olup olmadığını pek kestiremedim. Pehlivan’ın bu sözlerle kimleri hedef aldığını da pek algılayamadım.

BİR YANDAN ODABAŞI, DİĞER YANDAN ŞİMŞEK

Her neyse….

MHP’de herkes bir önceki dönemin Belediye Başkanı ve partinin adayı Yakup Odabaşı’nın adaylığını beklerken  Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek’i de yabana atmamak gerekir.

Bir kısım vatandaş belediyenin Yakup Odabaşı dışında hiçbir adayla kazanamayacağı yönünde fikir birliğine varırken, başka bir kesim ise bu zaferin Ramazan Şimşek’le olacağına inanıyor.

YÜKSEL GÜLER DE AÇIKLADI

MHP’de şu ana kadar aday adaylığını açıklayacak olanlardan birisi de Yüksel Güler… Teşkilata yakın mı uzak mı? Pehlivan’ın açıklamaları O’nu işaret ediyor mu? Etmiyor mu? Onu da zaman gösterecek…

ÖMERCAN’IN ADI DA GEÇİYOR

Şunu da eklemeden geçmeyelim… MHP’de ismi geçen bir diğer isim ise İsa Ömercan…

ELİKESİK ŞİMDİLİK TEK TABANCA

CHP’de ilçe başkanı Bülent Elikesik istifa etti ve ilçe örgütü anlayamadığım bir şekilde Elikesik’ten önce Bülent Elikesik’in aday adaylığını açıkladı. CHP’de daha önce aday olan Ercan Şimşek ve Özgür Sağlam’ın bu dönem aday adayı olacağını da açıkçası düşünmüyorum.

İYİ PARTİ'DE SES SEDA YOK

İYİ PARTİ’de pek ses seda yok. Mahmut Aksoy adaylık işini sırtlayacak gibi gözüküyor…

Velhasıl kelam…

Seçim heyecanı Gölbaşı’nda çoktan başladı bile…

Haydi hayırlısı…