1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 100 bin kişilik dev iftar sofrası
100 bin kişilik dev iftar sofrası

100 bin kişilik dev iftar sofrası

Ümraniye'de 1,5 kilometrelik alana yaklaşık 100 bin kişilik dev bir iftar sofrası kuruldu.

A+A-

Ümraniye Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği iftar yemeği yaklaşık 100 bin vatandaşı ağıhalk iftarı yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

1500 KİŞİ GÖREV YAPTI

Hazırlanan iftar menüsü için 15 ton pirinç ve 20 bin ton et kullanıldı. Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Alemdağ Caddesinde 1,5 kilometrelik alana, yaklaşık 100 bin kişilik büyük biriftar sofrası kurdu. İftar sofrası, Alemdağ Caddesi son durak mevkisinde bulunan Ramazan etkinlikleri alanından santral mevkisindeki belediye binasının önüne kadar uzandı. Yaklaşık 10 bin masa yan yana dizilerek oluşturulan iftar sofrası ara sokaklardaki boş arsalarda kurulan masalarda da devam etti.Toplam 300 garsonun servis yaptığı iftar için aralarında polisler, Ümraniye Belediyesi zabıta ekipleri ve görevli personelin de bulunduğu 1500 kişi görev yaptı. İftar sofrasının bulunduğu alana yerleştirilen 8 dev ekranda da vatandaşlara iftar sofrasından görüntüler izletildi.

İftarda vatandaşlara pilav, et kavurma, tulumba tatlısı, iftariyelik, meyve suyu, ekmek ve su ikram edildi. Sofralara 100 bin adet su, meyve suyu ve ekmek konuldu.

BOZUK YEMEK İDDİASI

İftara katılan bazı vatandaşlar menüde yer alan bazı yemeklerin bozuk olduğunu öne sürdü. Vatandaşlar bu menüleri yemeyerek alandan ayrıldı. Menülerin çöpe atıldığı da basın mensupları tarafından görüntülendi.

Belediye Başkanı Hasan Can ise yemekleri taze yaptıklarını hatırlatarak, "Yapılırken bizim gıda mühendislerimiz başında durdu. Kontrol içerisinde yapılan yemekler vakumlandı ve 65 derecenin üzerindeki dolaplarda saklandı. Sulu yemek yapmadık özellikle, kavurma yaptık. Binlerce paketi açıp kontrol etme şansımız yok ama pişerken başında gıda mühendislerimiz durdular. 50 bin sıcak yemek ve 20 bin civarında sandviç hazırladık" dedi.

Can, "Kavurma hiçbir şekilde bozulma ihtimali olmayan bir yemektir. Ancak garnitür olarak patates ve biber var. Bazı vakumlamalarda hata olabilir, hava almış olabilir. Patateslerde bir bozulma yoktur, oda vakumu sağlıklı olmadığı için koku yayılmış olabilir pakete" diye konuştu.

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.