1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gökhan Koçak 'Gönülleri' kazandı
Gökhan Koçak 'Gönülleri' kazandı

Gökhan Koçak 'Gönülleri' kazandı

Büyük Birlik Partisi'nin adayı Gökhan Koçak seçim performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

A+A-

Gölbaşı'nda gerçekleşen yerel seçimlerde, CHP'nin adayı Yakup Odabaşı, seçimi büyük bir farkla kazanırken, sürpriz bir performansla Büyük Birlik Partisi'nin adayı Gökhan Koçak da dikkatleri üzerine çekti. Odabaşı'nın kazanmasının ardından, seçimin "gönüllerin kazananı" olarak nitelendirilen isim ise Koçak oldu.

Geçmişte yüzde 1.3 oy alan Büyük Birlik Partisi'nden belediye başkan adayı olarak çıkan Gökhan Koçak, seçim kampanyasını kamu kaynaklarını kullanmadan kendi imkanlarıyla yürüttü. Özellikle gönüllülerin yoğun desteğiyle yapılan kampanya, seçim sürecinde dikkat çekici bir başarı elde etti. Koçak, temiz bir seçim kampanyası yürüterek, mal varlığını açıklayarak şeffaflığını da göstermiş oldu.

Sonuçlara göre, Odabaşı %44.33 oy alarak birinci sırayı elde ederken, Gökhan Koçak ise %25.4 oy oranıyla ikinci oldu. Mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Ramazan Şimşek ise üçüncü sırada yer aldı. Gökhan Koçak'ın güçlü seçim  performansı, Gölbaşı seçimine damgasını vurdu ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Gölbaşı’nda yerel seçimlerin kazananı CHP’nin adayı Yakup Odabaşı olsa da BBP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Gökhan Koçak gönüllerin başkanı olarak nitelendirildi.

Uzun yıllar Gölbaşı'nda yakalanmamış bir başarı gösteren Büyük Birlik Partisi, Gölbaşı’nda bir ilki başararak 5 tane meclis üyesi çıkardı ve 1 meclis üyesini de Büyükşehir’e gönderdi. Kendi imkânları ile seçime giren BBP, büyük bir özveri ve çalışma ile seçimin gizli galibi olarak ayrıldı.

KOÇAK’TAN TEŞEKKÜR YEMEĞİ

31 Mart seçimlerinde 22.610 oy alan Koçak teşekkür yemeği verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde salon hınca hınç doldu.

Koçak iftar sonrası yaptığı konuşmada; “Dün akşam gece saatlerine kadar çalıştık. Hatta sandıkları bırakmadık, İlçe Seçim Kurulu’nda iki avukat arkadaşımız sabah 8’de ayrıldı. Sizin oylarınıza böyle sahip çıktık. Güzel bir mücadele verdik. İlkeli, temiz, dürüstçe, ahlaklıca. Ve yanımızda sizden başka kimse olmadı. Biz size güvendik, Allah’a dayandık. Yanımızda ne büyükşehir ne de başka bir imkan vardı. Devletin bir lirasını almadan siyasi propagandamızı yaptık. Ben bunu söylüyorum kim ne anlarsa anlasın. Kamunun gücünü kullanarak seçim sürecinde o imkânları siyasi partilerin alanına çekip kullanmasına müsaade etmişse biz hakkımızı Büyük Birlik olarak helal etmiyoruz.

“İKİ ADAY BÜYÜK BİRLİK ’İN ADAYI İLE UĞRAŞARAK SEÇİM GEÇİRDİ”

Başladığımız günden bu güne kadar duruşumuzu hiç bozmadık. Biz bu duruşa Muhammed’i duruş Muhsin’i tavır dedik. Her adayımız kendi imkânlarıyla harcama yaptı. Biz seçimin gönüllerde galibiyiz. Sadece sayısal anlamda kaybettik. Öyle bir mücadele verdik ki oy oranı bize yakın olan iki aday Büyük Birlik ’in adayı ile uğraşarak seçim geçirdi. Ama biz onlarla uğraşmadık, biz evrensel değerler, erdemli davranışlar dedik. Yani ahlak, dürüstlük, samimiyet, hesap verilebilirlik, şeffaflık dedik. Bunu derken aynı zamanda ilçemizin prestijli hale gelebilmesi konusunda da üretim dedik, bilim, bilişim, eğitim, sanat, spor, gençlik, kadınlar, çocuklar, yaşlılar dedik. 54 Mahallemizin toplamı üzerine bir siyaset yaptık ama onlar çok kötü siyaset yaptılar. Çünkü biz 21. Yüzyılda muasır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkıp 22. Yüzyıla dair bir şey söyleyeceksek bunları söylememiz lazım. Çünkü Gölbaşı halkı bunu hak ediyor. Ama gördük ki esen rüzgârlar, bireysel menfaatler, ideolojik saplantılar, tarafgirlik hastalığı hala ortadan kalkmamış.

“GÖLBAŞI’NIN BİR HİKÂYESİ VAR ARTIK”

Hiçbir zaman yanlışlar üzerine siyaset yapmadık. Gittiğim her mahallede bunu söyledim. Biz başkalarının yanlışları üzerine siyaset yapmadık. Düz yaşadık, düz yürüdük, dik durduk. Şeyh Edebali’nin dediği gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ettik. Ağaca dayanma kurur, duvara dayanma yıkılır, insana dayanma ölür, Allah’a dayan Allah Bakidir. Siz 81 ile örnek oldunuz. Ankara’da konuşuluyoruz, siyasi partilerin genel merkezlerinde konuşuluyoruz, TV ekranlarında konuşuluyoruz, yazılı ve görsel basında konuşuluyoruz. Gölbaşı’nın bir hikâyesi var artık ve bu hikâye devam edecek!

“NE KADAR MEVKİ SAHİBİ VARSA GÖLBAŞI’NA İNDİ”

Bizi görmeden oy verenler oy isteyenler oldu tamamına şükranlarımı sunuyorum. Bize inanan ne kadar vatandaşımız varsa bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklarını korumaya devam edeceğim. Kimse zannetmesin ki Gölbaşı sahipsiz değil Gölbaşı’nda biz varız. Bu can bu bedende olduğu sürece 54 mahallenin, 155 Bin nüfusumuzun tamamının hakkını korumak, gözetmek Gökhan Koçak ve arkadaşlarının namusudur bu saatten sonra. Anlatılacak ne varsa anlattık ama para dağıtmadık, altın dağıtmadık, makam dağıtmadık, kamunun gücünü kullanmadık. Biz milletle beraber yola çıktık. Seçim gidiyor diye bir üst kademedeki görevliyi getirmedik. Yüksek mevkili adamları sahaya indirmedik. Son yedi gün Gölbaşı’nı gördünüz. Ne kadar mevki sahibi varsa Gökhan Koçak ve arkadaşlarına karşı Gölbaşı’na indi. Ama bu millet bize sahip çıktı bizi ikinci parti yaptı. 22 Bin 610 oy verdi, %25.40 oy verdi bize. Bu saatten sonra, bundan önce ve bundan sonra, iyi günde kötü günde bu milletle oluyorduk ve olmaya da devam edeceğiz. Yerimiz Gölbaşı; doğduğum, doyduğum ve inşallah ruhumu da burada teslim edeceğim Gölbaşı. Bizim tek derdimiz vardı Gölbaşı’nı marka şehir yapmak, prestijli hale getirmek, gençlerin yarına umutla baktığı, üretimin arttığı, bilişim vadilerinin kurulduğu, refah seviyesinin arttığı, barınmayla ilgili sorunların giderildiği, helal lokmanın çoğaldığı. Bunları vaat ettik. Ama gördük ki bunlar biraz geride kaldı. Güç devreye girdi. Tarafgirlik, ideoloji, bireysel menfaatler, yalan, ucuz işler. Bunları yapmadık yapmayacağız. Siz Allah katında da millet katında da bu davaya destek verdiğiniz için hep haysiyetli şerefli adamlar olarak anılacaksınız. Siz güce boyun eğmeyip haklının yanında olanlar olarak anılacaksınız tarih sizi yazacak. Elimizden geldiği kadar sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadık. 54 mahallenin tamamına ulaştık. Hatta bir arkadaşım dedi ki Büyükşehir Belediye Başkan adayı gibi çalıştın dedi. Yarın ‘keşke Gökhan Koçak’ı seçseydik de bu günleri görmeseydik’ diyecekler. Uyuşukluk yok, yılgınlık yok, korkaklık yok, hedefe yürümek var. Her zaman beraberiz. Ölüde diride, düğünde dernekte, mutlu günlerimizde. Buradaki büyüklerin evlatlarıyım, yaşıtlarımın kardeşleri, küçüklerimin ağabeyleriyim.

“BEN SİYASİ PARTİLERİN GENEL MERKEZLERİYLE YARIŞTIM”

Ben oy oranı bana yakın olan iki adayla yarışmadım. Ben siyasi partilerin genel merkezleriyle yarıştım. Adil bir yarış değildi ahlaklı olmasını bekledim ahlak yoktu. Asla ahlakımızdan taviz vermeyeceğiz. Biz duruşumuzu bozmayacağız. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayak izlerine basmaya devam edeceğiz. Artık Gölbaşı’nda sizler söz sahibisiniz. Gölbaşı’nda sözünüzün bir karşılığı var. 5 meclis üyesi arkadaşımız var. Onlara zaten güveniyorum ama hatırlatmakta fayda var. Sakın devletin gücüne tenezzül etmeyin. Edenlerle mücadele edin. Bedeli ne olursa olsun o 5 arkadaş 55 arkadaş gibi mücadele etsin. Bu millet sizi hakkı hukuku koruyun diye seçti oraya. Milletin üstünde bir güce asla boyun eğmeyeceksiniz, Allah’tan başka güç tanımayacaksınız. Ve şu an biz meclis üyeliğinde ikinciyiz. Bir de büyükşehir meclis üyemiz var Ali İhsan Bey. Siz de bu milletin hakkını hukukunu büyükşehirde korumak zorundasınız. Bu hikâye devam ediyor. İlçemizde seçilen tüm şahıslara da muhtarlıklar, belediye meclis üyeliği, belediye başkanlığı hepsini tebrik ediyorum. Vatana millete hayırlı hizmet etmek nasip olsun.” dedi.

Bu haber toplam 4854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.