1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 100 sağlık profesyoneli listesindeki tek türk
100 sağlık profesyoneli listesindeki tek türk

100 sağlık profesyoneli listesindeki tek türk

Dünya'daki 100 Sağlık Profesyoneli Listesi'ne bir Türk de girmeyi başardı..

A+A-

Bahsedilen isim Amerika'nın da en popüler doktoru Mehmet Öz değil..

100 KİŞİLİK LİSTEYE GİRDİ

Vatan Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre, Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Sibel Türküm, büyük bir başarıya imza atarak "Dünya'daki 100 Sağlık Profesyoneli Listesi"ne girmeyi başardı.

12 MAKALESİ YAYINLANDI

Türküm, dünyanın en büyük biyografi yazım merkezi olan İngiltere'deki Cambridge Uluslararası Biyografi Merkezi'nin listesine seçilen ilk Türk kadın oldu. "Stresle başa çıkma, Psikolojik Danışmada Bilişsel Yaklaşımlar Psikolojik Ölçme Araçları" konularında araştırmaları bulunan Doç. Dr. Türküm'ün, yurtdışında 12 makalesi yayınlandı. 17 Ağustos depremi sonrası UNICEF'in Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortaklaşa yürüttüğü "depremden psikolojik olarak etkilenen eğitim insanlarına" yönelik çalışmada da yer aldı.

LİSTEDEYE GİREN TEK TÜRK

Türküm, listeye alınması sürecine ilişkin olarak, "6 ay önce Amerika'dan bir mektup aldım. Özgeçmişim ve hobilerimi yazmamı istediler. Derken geçtiğimiz gün telefonum çaldı. Cambridge'den aradılar ve 100 sağlık profesyoneli listesine seçildiğimi söylediler. Dünyanın birçok yerinden akademisyen, devlet adamı ve sanatçı bu listede yeralıyor. Listeye, Türkiye'den seçilen ilk kadın öğretim görevlisiyim" dedi.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.