1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 32 yaşında uyudu 15’inde uyandı
32 yaşında uyudu 15’inde uyandı

32 yaşında uyudu 15’inde uyandı

İngiltere’de yaşayan 32 yaşındaki Naomi Jacobs bir sabah uyandığında kendini 15 yaşında buldu!

A+A-

Naomi Jacobs, 2008 yılında bir sabah uyandığında kendini tanımadığı bir yerde buldu. Sonra birden kendisini aynada gören Naomi, gözlerine inanamadı. Bir gecede yaşlanmıştı ya da o, öyle zannediyordu.

YAŞADIĞI ANI KABULLENEMEDİ

İçinde bulunduğu evin duvarlarında kucağında bir bebekle çekilmiş fotoğraflarını gördü. Bütün bunlar ne zaman olmuştu? Naomi olanlara bir anlam veremiyor, "Belki de birileri bana şaka yapıyordur" diye düşünüyordu. Daha sonra aklına gelen ilk numarayı arayan Naomi, karşısına çıkan tanımadığı sese her şeyi anlattı. Kısa bir süre sonra en yakın arkadaşı ve kardeşi Naomi'ye gelmişlerdi. Naomi'nin 15 yaşından sonra yaptığı hiçbir şeyi hatırlamadığını fark eden kardeşi onu doktora götürdü.

DUYGUSAL HAFIZAYA KAPATTI

Doktor Naomi'de "Geçici Global Amnezi" yani kısa süreli hafıza kaybı teşhisi koydu. Hastalığın beynin aşırı stresli bir dönemde duygusal hafızayı kapattığını, böylece kişinin sadece öğrendiği telefon numarası, araba kullanmak gibi bilgileri hatırlayabildiğini ama bir döneme ait hatıralarını geçici olarak unutmasına neden olduğunu söyleyen doktor Naomi'nin yavaş yavaş ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla unuttuklarını hatırlamaya çalışması gerektiğini söyledi. Kimi zaman 24 saat içerisinde her şeyin hatırlandığı hastalıkla 3 sene boyunca mücadele eden ve artık geçmişini hatırlayan Naomi şimdi yaşadığı bu film gibi dönemi kitaplaştırıyor. Genç kadın, "15 yaşındayken, bu yaşlarımda çoktan dünya turumu tamamlamış olacağımı hayal ederdim. Fakat bir çocuk annesi bir kadın olduğumu öğrenmek büyük bir şoktu" dedi.

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.