1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Ankara’da Başladı
39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Ankara’da Başladı

39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Ankara’da Başladı

39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Ankara Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

A+A-

39. Avrupa Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Ankara Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Şampiyonanın açılışına Dünya Boks Birliği Başkanı Dr. Ching –Kuo Wu, Avrupa Boks Konfederasyonu Başkanı Humbert Furgoni, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve ev sahibi sıfatıyla da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.  

Avrupa Boks Şampiyonanın açılış seremonisine katılan

Federasyon başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, organizasyona katılan yerli yabancı tüm yönetici ve sporculara yönelik yaptığı hoş geldiniz konuşmasında Başkent’te toplanan sporcu ve yöneticileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi;

 “Değerli misafirlerimizden özellikle şu hususu bilmelerini isterim. Ankara’nın kapıları dünya sporcularına her zaman açık, Ankara spor organizasyonlarına sağladığı kaliteli koşullarla tercih edilen bir başkent olmuştur.  İçinde bulunduğumuz salonda, birincisi Dünya Basketbol şampiyonası bir diğeri de Dünyadaki 90 ülkeden 3 bin çocuk sporcunun katıldığı Dünya Çocuk oyunları olmak üzere 2 büyük organizasyon gerçekleştirdik.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak dünya çapında 3 büyük organizasyona 1 yıl içinde ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Şu anda 40 ülkeden 255 sporcu ve diğer misafirlerimizle birlikte Avrupa’dan 600 kişiyi burada ağırlamak bize gerçekten mutluluk veriyor. Umarız bütün sporcular ve yöneticiler, tüm misafirlerimiz buradan son derece güzel duygularla ayrılırlar. Şampiyonaya katılan bütün sporculara yöneticilere ve hakemlere başarılar diliyorum”  

Daha sonra açılış seremonisi kapsamında gerçekleştirilen modernize edilmiş Anadolu Müziği ve motiflerinin yer aldığı görsel dans gösterilerinin ardından müsabakalara geçildi.

 

Bu haber toplam 2116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.