1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 41 yıl sonra zirvede buluştular
41 yıl sonra zirvede buluştular

41 yıl sonra zirvede buluştular

Arınç'ın "Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor" sözlerinin sırrı 41 yıl öncesine ait okul yıllığından çıktı.

A+A-

Akşam Gazetesi'nden Dilek Gedik'in haberine göre: Altın çocuklar sınıfı yıllar sonra zirvede. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nın 1970 yıllığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Danıştay ve Yargıtay başkanları, eski HSYK Başkanvekili ile ünlüler resmi geçidi gibi. Arınç'ın 'Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor' sözlerini anımsattı.

KURBAN OLDUĞUM ALLAH VERDİKÇE VERİYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Danıştay Başkanlığı'na seçilen Hüseyin Hüsnü Karakullukçu için 'Konuşurum 'Tüm arkadaşları bir yerlere geldi' denir. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor' demişti. Arınç, Yargıtay Başkanı olan Nazım Kaynak için de daha önce 'Yargıtay Başkanı da arkadaşımdır' diye konuşmuştu.

Arınç'ın bu tüyosunun sırrı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Kütüphanesi'nden çıktı. Fakülte'nin 1969 - 1970 yılı mezunları tarafından hazırlanan okul yıllığında, 41 yıl öncesine dayanan gençlik fotoğraflarıyla kimler yok ki? Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay'dan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'a, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'dan Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker'e kadar bir çok isim bir dönem aynı sıraları paylaşmışlar.

İşte, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi yıllığındaki ünlü isimlerin gençlik yılları ve o tarihlere ait bilinmeyen yönleri:

EN BEREKETLI YILLIK

BAŞBAKAN YARDIMCISI-Beşir ATALAY
Izdıraplı arkadaş
Arkadaşımız çevresinde keskin şahsiyeti ve karakter sahibi oluşu ile tanınır. Şahsiyet onun için mihenk taşıdır. Çıldırasıya hislidir. Çok düşünür. Derindir, düşüncesi hep içe dönük ve dıştan görünüşte bu halleri sezilmez. Aşırı hassasiyet ve düşüncesi yüzünden de hep ızdıraplıdır o. Ve hassasiyetin verdiği incelik anlatılamaz. Klasik Türk Musikisi dinlemekten ve her anını okuyarak geçirmekten hoşlanır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI-Bülent Arınç
O bir idealist
1948 yılında Bursa'da doğan arkadaşımız bir idealisttir. Hukuk Fakültesi'ne giriş sebebi de o mutlak ideye bağlı. Samimiyeti ve yumuşak mizacı ile bulunduğu her toplumda çok sevilir. Sosyal faaliyetlerle çok meşgul olur, Hukuk Fakültesi Milliyetçiler Güçbirliği'nin kurucusu ve ilk başkanıdır. Derslere istisnai olarak girer. Sair vakitlerini dernek işlerine, siyasi meselelere ve ilmi eserler okumaya hasreder. Batıl inancı yoktur. Her zaman 'hak geldi, batıl zail oldu' sözünü söyler.

YARGITAY ESKİ BAŞKANI - FUTBOL FEDERASYONU TAHKİM KURULU BAŞKANI -Hasan GERÇEKER
Bol gırgırlı kantini sever
Bir yere girmek için fakültemize girdi. Bedava karnını doyurduğu, bol gırgırlı kantini seven, futbol oynamaktan hoşlanan, efendiliği, sessizliği ile tanınan, fakültemizde 5 senede son sınıfa gelen ender kıymetlerden biridir. Kendisi son günlerde mezuniyet sonunda yapacağı nişanı bol bol düşünmektedir. Ve bu arada dans stüdyolarından (yengemiz dansı çok sevdiği için) çıkmamaktadır.

YARGITAY BAŞKANI-Nazım KAYNAK
Muhafazakarlığıyla tanınan isim
Ağırbaşlı ve mütevazı arkadaşımız, iyi bir hukukçu olmak dileğiyle fakültemize girmiştir. Öğle yemeğinden sonra çoğunlukla okuma salonunun gazete ve mecmuaları arasında, sene başlarında sınıfın ön sıralarında yer ve söz alan arkadaşımıza sene sonunda sınıfta pek rastlanmaz. Muhafazakarlığı, az ve öz konuşması, güzel ve temiz giyinişi ile çevresinde tanınır ve sevilir.

DANIŞTAY BAŞKANI- Hüseyin KARAKULLUKÇU
Kızlarla arası iyidir
Arkadaşlarının yakışıklı bulduğu bu arkadaşımızın, kızlarla da arası iyidir. Sigara ve içki içmez, gururuna çok düşkündür. Doğruyu söylemek, temiz giyinmek birinci prensiplerindendir. Boş vakitlerinde resim yapar. Vakit ve ortam buldukça müzik ve Fransızcasıyla ilgilenir.

Kadir ÖZBEK-O dilek gerçek oldu
Yıllıkta yer alan iki ismin yeri çok özel. HSYK eski Başkanvekili Kadir Özbek ve eşi Ercan Akçay da yıllıkta yer alıyor. Okul sıralarında başlayan bu birliktelik hala sürüyor. Ercan Akçay'ın bölümünde birbirlerine olan sevgileri şu sözlerle anlatılıyor:
Ercan'ı mı görmek istediniz. Kadir'i bulun yeter. Kadir'le mi bir işiniz var, o zaman da Ercan'ın yanına gidin yeter. Birbirlerinden hiç ayrılmazlar, tanrı da onları ayırmasın, uzun bir ömür mutlu olsunlar ve de onlar ersin muradına... Kadir Özbek ise yıllıkta şöyle tanıtılıyor: Yiğidin harman olduğu, Kurtuluş Savaşı'nın kabesi Sivas'tan geliyor o. Doğu'nun mertliği ve batının centilmenliği bir arada onda. Prensiplerine bağlı candan bir arkadaş.

Asistanları da çok ünlü
Fakültenin o dönem asistanları da yıllıkta yer alıyor. Bu isimler arasında kimler yok ki: Bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Silivri Cezaevi'nde bulunan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek....

Okulun güreşçisi
Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren eski Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da, ünlü yıllığın sayfalarında yer alan isimler arasında. Fakülte yıllığında, güreşe olan tutkusuyla tanınan Özok'un mayolu bir fotoğrafı da yer alıyor.

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.