1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 8 şehit sonrası yine istihbarat iddiası
8 şehit sonrası yine istihbarat iddiası

8 şehit sonrası yine istihbarat iddiası

Çukurca'da yürek yakan saldırının ardından yine istihbarat iddiaları ortaya atıldı.

A+A-

Her saldırı sonrası ortaya atılan istihbarat zaafına yönelik iddia, Hakkari-Çukurca saldırısında 8 şehit haberi sonrası da gündeme geldi. Bir gün önce gelen istihbarata rağmen askerî sevkiyatın durdurulmadığı ileri sürüldü.

AYNI BÖLGEDE SON 4 AYDA 6SALDIRI

Hain saldırı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Hain pusudan bir gün önce olayla ilgili ihbar geldiği, ancak istihbaratın değerlendirilmediği ileri sürülüyor. Aynı bölgede Hakkari Vali Yardımcısı Edip Çakıcı'nın son anda kurtulduğu mayınlı saldırının üstünden 24 saat bile geçmeden böyle bir eylemin gerçekleşmesi 'Güvenlik tedbirlerinde zafiyet mi var?' sorusunu beraberinde getirdi. Olayın gerçekleştiği yer, 'geçiş noktası' özelliği taşıyor. Bu bölgede son 6 ayda 4 saldırı oldu. Bölgede alan hâkimiyeti yıllardan beri sağlanamadı.

TSK'YA AİT BELGELER PKK'YA AKTARILIYOR

Vali yardımcısına yönelik saldırının üstünden 24 saat geçmeden olayın yaşanması 'zafiyet' endişesine yol açtı. 6 ayda 4 saldırının yaşandığı bölgede, alan hakimiyeti sağlanamadı. Bu arada haftalık haber dergisi Aksiyon, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Ronai adını kullanan eski bir PKK'lı, "TSK'ya ait harita, kroki ve kriptolar örgüte ulaştırılıyor." dedi. Aynı kişi, askerî sırların, terör örgütünün eline günlük, haftalık ve aylık olarak geçtiğini öne sürdü.

AYNI YERDE 4 SALDIRI 12 ŞEHİT

Terör örgütü kanlı yüzünü bu kez Hakkari-Çukurca karayolunda gösterdi. Edinilen bilgiye göre, sahurdan sonra saat 04.30 sularında arazi arama tarama faaliyeti için yanları açık, üstü çadırla kaplı araçlarla yola çıkan askerler, Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında silahlı saldırıya uğradı. Bu birliğe yardım için yola çıkan 3 araçlık askerî konvoy, helikopterlerin bile girmekte zorlandığı mevkide pusuya düşürüldü. Teröristler yola döşedikleri mayınları art arda patlattı. Araçlara da roketli saldırıda bulunuldu. İki zırhlı personel taşıyıcı araç (BTR) imha edildi. Güvenlik güçleri, olayın yaşandığı alana girmek istediğinde ise teröristler yoldaki patlayıcıları infilak ettirdi. Burada da 1 korucu hayatını kaybetti. Hakkâri Valiliği'nden yapılan açıklamada, karayolunun 12. kilometresinde yaşanan olayda 7 mayın birden patlatıldığı bildirildi. Teröristlerin, C-4 ve amonyum nitratla güçlendirilen mayınları kumandayla patlattıktan sonra askerî konvoyu roketatarlarla yoğun ateş altına aldığı belirtiliyor.

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.