1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. ABB'ye kazı tahrip bedeli şoku
ABB'ye kazı tahrip bedeli şoku

ABB'ye kazı tahrip bedeli şoku

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürürlüğe alınan yeni uygulama, ilçe belediyelerini sevindirecek.

A+A-

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürürlüğe alınan yeni uygulama, ilçe belediyelerini sevindirecek.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürürlüğe alınan ‘Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’ndeki yeni düzenleme, yıllardır süregelen bir uygulamayı değiştirdi.

Büyükşehir belediyeleri;
Altyapı kazıları yapacak gerçek ve tüzel kişilere, tek başına izin ve kazı ruhsatı veren ve tek başına bedelini toplayan olamayacak.

Büyükşehir belediyelerini tek sorumlu kılan “Alt yapı ile ilgili kazı yapacak gerçek ve tüzel kişilere izin ve kazı ruhsatı verir ve buna ilişkin bedeli belirler.” yetkisi kaldırıldı.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sorumluluklarındaki yerlerde ayrı yetki sahibi, uygulaması içerisinde bulunacaklar.

Üst yerel yönetim kurumuna, ‘İlçe belediyelerince verilen izin ve ruhsatlara ilişkin koordinasyonu sağlar.” görevi tanımlandı.

ABB DEĞİL GÖLBAŞI BELEDİYESİ TAHSİL EDECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi de bundan sonra altyapı kazı çalışmalarından elde ettiği zemin tahrip bedellerinden gelir elde edemeyecek.

 

 

Bu haber toplam 6829 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.