1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD'li senatörün cevabı Erdoğan'a kahkaha attırdı
ABD'li senatörün cevabı Erdoğan'a kahkaha attırdı

ABD'li senatörün cevabı Erdoğan'a kahkaha attırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lieberman'ın sözlerine kahkaha ile karşılık verdi.

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta görüştüğü Senatör Lieberman, Erdoğan'a tartışmalı Florida seçimlerini hatırlattı.

1.5 SAATLİK GÖRÜŞME

Başbakan Tayyip Erdoğan geçen hafta ABD senatosunun üç kritik ismi senatörler John McCain, Joe Lieberman ve Lindsey Graham ile bir araya geldi. 1.5 saat süren, Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen görüşmede ilginç bir seçim diyalogu yaşandı. Senatörler, Başbakan Erdoğan'ı 3'üncü seçim başarısı nedeniyle kutlarken, Erdoğan, "Türkiye'de seçim sonuçları çok hızlı alınıyor. Bizde sonuçlar 3-4 saatte netleşiyor. Sizde durum nedir?" diye sordu. 2000 yılındaki tarihi Başkanlık seçiminde Bush'un rakibi Al Gore'un yardımcısı olan Joe Lieberman, Florida'da kilitlenen tartışmalı seçim sonuçlarını hatırlatarak, "Hiç sormayın, 37 gün sonra kaybettiğimizi öğrendik" dedi. Lieberman'ın sözleri toplantı odasındakilerin kahkahalarıyla karşılandı.

BUSH MAHKEME KARARIYLA SEÇİMİ KAZANMIŞTI

ABD'de 2000 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Başkan Bush ile Demokratların adayı Al Gore yarışmış, Gore ülkenin önemli bir kısmında ipi göğüslese de Florida'da uzun süren oy sayımı sonunda Bush, mahkeme kararıyla kazanmış, ABD seçim sistemi gereği Başkan olmuştu. Erdoğan ile senatörlerin görüşmesinde Suriye konusunda görüş ayrılığı yaşandığı öğrenildi. Senatörlerin "Esad çok sayıda Suriyeli öldürdü ve bize göre gitmeli" şeklindeki çıkışına Erdoğan, "Biz bir reform süreci yürütüyoruz. Bunun sürmesini istiyoruz. Şu anda buna yoğunlaştık" karşılığını verdi. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın aynı konuda senatörlerden farklı ve Türkiye'nin perspektifine daha yakın düşündüğünü belirtti.

"ORTADOĞU'DA ROL"

Görüşmenin diğer bir önemli başlığı Ortadoğu barışı oldu. Görüşmenin ardından açıklama yapan senatörlerden Lindsey Graham, "Şimdiye kadar bir ülke lideriyle yaptığım en iyi görüşmeydi" diye tanımladığı toplantı sonrası, "Umarım Türkiye, İsrail-Filistin sorununun çözümünde rol oynayabilir" dedi. Erdoğan'ın, senatörlerin, "Türkiye ile İsrail ilişkilerinin iyileştirilmesi, gerek bölge, gerek Türkiye, gerekse ABD için çok önemli ve olumlu sonuçlar yaratacaktır" sözleri üzerine, "Özür, tazminat ve ambargonun kalkması bizim için vazgeçilmezdir" yanıtını verdiği öğrenildi.

Erdoğan, ilişkilerin normalleşmesi için özür ve tazminat taleplerine Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması şartını da eklemiş oldu

Bu haber toplam 2666 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.