1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Acılı annenin isyanı: Kızımı devlet koruyamadı
Acılı annenin isyanı: Kızımı devlet koruyamadı

Acılı annenin isyanı: Kızımı devlet koruyamadı

'Kızımın ağzına silah dayıyordu. Kızım korunması için savcılığa başvurdu, ama kızımı korumadılar'

A+A-

Adana'da eşi Elem Ünal'ı (31) tabancayla öldürdükten sonra cesedini otomobilin arka koltuğuna bırakıp kaçan Muhammet Ünal (41) yakalandı ve cinayeti itiraf etti. Elem'in annesi Sema Atıl ise, "Kızımın ağzına silah dayıyordu. Kızım korunması için savcılığa başvurdu, ama kızımı korumadılar" diye isyan etti.

'KIZIM DEVAMLI ŞİDDET GÖRÜYORDU'

Kızının, evlendikten bir yıl sonra kocasından şiddet görmeye başladığını belirten Atıl şunları söyledi: "Kızım eşinden devamlı şiddet görüyordu. Kocası, kızımın ağzına silah dayayıp 'Vurayım mı?' diye tehdit ediyormuş. Zaman zaman da bıçağı ağzına dayayarak öldürmek istiyordu. Kızımın artık dayanacak gücü kalmamıştı. 1 ay önce evini terk ederek bir arkadaşının yanına sığınmıştı. Cumhuriyet Savcılığı'na korunması için şikâyette bulundu, maalesef dilekçeleri dikkate alınmadı. 13 yıl önce ve 1 ay önce kızımın yaptığı şikâyetler değerlendirilseydi, koruma verilseydi kızım şimdi yaşıyor olabilirdi."

7 BİNE YAKIN KADIN ŞİDDET MAĞDURU

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, başkentte günde 35 kadının şiddet mağduru olarak emniyet ve jandarmaya başvurduğu açıkladı. Vali Yüksel, "Kayıtlarımızda emniyet ve jandarmaya başvurularda 6 ayda 7 bine yakın kadın şiddet mağduru olduğunu beyan etmiştir" dedi. Vali Yüksel, Ankara Barosu'na 4 aylık sürede 2 bin kadının başvurduğunu, yüz yüze görüşülen 400 kadının 360'ına avukat sağlandığını, 40 kadının da sığınma evine yerleştirildiğini açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de, şiddetin, bir çaresizlik göstergesi olduğunu söyleyerek, "Aile mahkemesi hâkimlerinin, Cumhuriyet Savcılarının yetkilendirilmesi, şiddetle mücadeleye gelen kadınlarımızın ekonomik olarak desteklenmesi, barınma ihtiyaçlarının giderilmesi, güvenlik ihtiyacının takip edilmesi gerekir" diye konuştu.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.