1. HABERLER

  2. Ak PArtide kongre öncesi neler oluyor
Ak PArtide kongre öncesi neler oluyor

Ak PArtide kongre öncesi neler oluyor

Yaklaşan Ak Parti İlçe Kongresi öncesi kazan kaynamaya başladı. İlçe Başkanlığı koltuğuna oturabilmek için adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı.

A+A-

Yaklaşan Ak Parti İlçe Kongresi öncesi kazan kaynamaya başladı. İlçe Başkanlığı koltuğuna oturabilmek için adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Mevcut ilçe başkanı Ramazan Şimşek adaylığı aylar öncesinden ilan etmesinin ardından, Gölbaşı kamuoyunun yakından tanıdığı Mehmet Aktay’da geçtiğimiz günlerde adaylığını açıkladı.

 

Her yerde adayım diyen Hasan Oğuz ise şimdilik sessiz bir bekleyiş içinde. Genç yaşına rağmen Ak Parti İl Yönetiminde yer alan Osman Karaaslan ise şimdilik aday değilim diyor..

 

Şimdilik elde avuçta bulunan adaylarımız bunlar. Kaynayan kazanın içinde zaman neleri götürür, neleri getirir bilenmez ama mevcut durumda Ramazan Şimşek ile Mehmet Aktay’ın kafa kafaya bu seçimi götüreceği yönünde.

 

Siyaseti severim, siyasi süreci izlemeyi de. Son 2-3 yıldır özellikle Gölbaşı Ak Parti camiasında içerisinde yaşanan gelişmelere, kırgınlıkların, küskünlüklerin, entrikaların bir çoğuna şahit oldum. O yüzden bu yazımın Ak Parti içinde ilgiyle takip edileceğinden de adım gibi eminim.

 

Gün geldi, devran döndü. İlçe seçimleri yeniden çıktı önümüze geldi. Bazılarına göre yaşanacak ilçe kongresi demokratik bir yarış olarak görülse de bana göre açık bir hesaplaşma olacak.

 

Bütün kozlar ortaya sürülecek, bütün güçler ortaya konulacak, yine pazarlıklar yapılıp, önümüzde ki yerel seçimlerin belediye başkan adayı tayin edilmeye çalışılacak.

 

Ramazan Şimşek başkanlığında ki Ak Parti Gölbaşı İlçe Teşkilatı her ne kadar girdiği seçimlerden başarı ile çıktıysa da, bir türlü parti içerisinde ki grupları mutlu edemedi. Ramazan Şimşek’in ilçe başkanlığı sonrası 11 yönetim kurulunun istifa etmesi ile birlikte Şimşek’in siyasi kariyeri büyük yara aldı. Ak Parti içinde Ramazan Şimşek’in ilçe başkanlığı görevini layıkıyla yerine getiremediği kanısı, bir çok partili tarafından benimsendi. Yerel seçimlerden sonra, mevcut belediye yönetiminin karşısında başarılı bir şekilde muhalefet yapamaması ise bu işlerin cabası oldu.

 

Yaptığım kulislerde mahalle muhtarlarının Ramazan Şimşek’ten memnun olmadığını açıkça söyleyebilirim. Yara alan bir yönetim, memnun olmayan halk ve kamuoyu Ramazan Şimşek’in işini zorlaştırıyor. Ak Parti içinde oluşan ayrık grupları birleştirememesi, birleştirici olamaması ise Ramazan Şimşek açısında büyük bir handikap.

 

Bu seçimlerde kanımca Ramazan Şimşek ne mahalle muhtarlarından, ne de sivil toplum örgütlerinden istediği desteği alamayacak. Çünkü ortada bir memnuniyetsizlik var. Doğan Çağatay ve Fatih Duruay’ın başını çektiği grubun ise şimdilik Ramazan Şimşek’ten tavır koyduğu apaçık ortada. Gerçi Doğan Çağatay Ak Parti İl Yönetiminde ki görevi gereği “Tarafsızım” mesajı verse de bu benim için pek inandırıcı gelmiyor.

 

Her neyse Ramazan Şimşek’in durumu bundan ibaret. Anlaşılan o ki Mehmet Aktay karşısında oldukça zorlanacak. Eğer Aktay, bu kongrede aday olmasaydı şimdiden hayırlı olsun diyebilirdim. Çünkü Ramazan Şimşek, Mehmet Aktay karşısında aday olarak yer almasa kim olsa karşısında rahatça devirebilirdi.

 

Mehmet Aktay ise oldukça rahat. Yıpranmamış bir siyasi geçmişi var. Temiz ve berrak. Belli gruplarla görüştü, belli gruplarla da görüşmelerini sürdürecek. Mahalle muhtarlarının çoğunun desteğini aldı, almaya da devam ediyor. Sosyal yönüyle STK’larında desteğini arkasına şimdiden aldı. Aktay’ın ilçe başkanlığına hemen hemen her kesim sıcak bakıyor ve gittiği her yerde teveccühle karşılanıyor. Mehmet Aktay için şimdilik bir sorun yok. Ak Parti içinde ciddi bir destek almış, işi götürüyor. Arkasına gruplarında desteğini aldı. Şimdilik bu grupların ismini vermiyorum ama Aktay işini sağlamlaştırmış gibi gözüküyor.

 

Osman Karaaslan’ın adı geçiyor ama o da siyasi geleceğini tehlikeye atıp kazanamayacağı yerden aday olmaz. İl yönetiminde siyaset yapmak varken, ne diye ilçe de siyaset yapsın. Sizin anlayacağınız Osman Karaaslan “Attan inip, eşeğe binmez”

 

Bizim edindiğimiz izlenimler şimdilik bu kadar. Bize de bu er meydanına çıkan adaylara “hayırlı uğurlu olsun” demekten başka bir şey düşmez.

 

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.