1. HABERLER

  2. SPOR

  3. AK Parti'nin sporcu vekilinden ilk yorum
AK Parti'nin sporcu vekilinden ilk yorum

AK Parti'nin sporcu vekilinden ilk yorum

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür şike olaylarıyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Gündeme bomba gibi düşen 'şike operayonu' kapsamında 49 kişi gözaltına alındı.Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan'ı Aziz Yıldırım,Yönetim Kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu ve birçok önemli futbol adamının gözaltına alındığı operasyonun soruşturması devam ediyor.

TEK CÜMLELİK YORUM

Şike operasyonuna çeşitli cehpelerden yorumlar gelmeye devam ediyor.Siyaset dünyasında yorumu merakla beklenen eski futbolcu, yeni milletvekili Hakan Şükür'den şike ile ilgili açıklama geldi.

Şükür, 'İddialar ciddi.Umarım aklanırlar' dedi.

Şükür, 'Ben de herkes gibi umuyorum ki çok değerli başkanlarımızın, futbolcu arkadaşlarımızın ve menajerlerin bu durumdan sağ sağlim çıkması ama başlı başına bu şekilde içeri gitmeleri bile bundan sonra bu işin ne kadar ciddi yapılacağı konusunda en ufak şaka yollu konuşmaların bile değerlendirmeye tabi tutulacağını gösteriyor.

YARGI SÜRECİNİ BEKLEYECEĞİZ

Bunun böyle olması daha iyi, Türk futbolu biraz daha resmiyet ve ciddiyet kazanır bugünkü durumun sonucu ne olursa olsun. Çünkü, ciddi bir iş yapıyor arkadaşlarımız, kulüp başkanları, toplumu yönlendirme adına önemli insanlar. Kazanılacak bir şampiyonlukta nasıl sevinenler varsa, tabii burada üzülenler de oluyor. Hak gasbına uğrayanlar da oluyor. Her kişi kendi vicdanıyla hareket etmeli. Futbolcu-menajer, menajer-futbolcu, futbolcu-yönetici, yönetici-menajer ilişkilerinin geçmişte de çok farklı boyutlara geldiğini biliyoruz. Pasta büyük, çok büyük bir sponsorluk gelirleri var. Haliyle bir amaca ulaşmak için farlı şeyler düşünülebilir, bu da hep konuşulmuştur. Ama yargı sürecini bekleyip, Başbakan ve Spor Bakanımızın söylediği gibi konu henüz yeni, gelişmelere bakacağız.

TEHDİT OLABİLİR

Benim çok değerli arkadaşlarım var, çocukluğumuzu beraber geçirdiğimiz. Ama ben sporculuk hayatımda hep yalnız kalmayı tercih ediyordum çünkü, çok içli dışlı olduğunuz zaman bazı şeylerden ister istemez belki tehditle belki başka şeylerle işin içinde olabilirsiniz.

ÖNEMLİ OLAN TOPLUM DUYARLILIĞI

Sadece tuttuğunuz takımın şampiyon olması değil, toplum duyarlılığını da taşımanız gerekiyor. Şimdi çok üzülen kardeşlerimiz var şampiyonluk kazanmışlar, öbür taraftan bundan medet umup, sevinmenin de çok doğru olmadığını düşünüyorum. Henüz kesinlik kazanmadan farklı duygulara kapılıp açıklamalar yapmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.

SONUÇTAN DERS ÇIKARILMALI

Çeşitli şüphe ve imalarla bunların içerisinde olursunuz ama kendi adıma öyle bir duruşunuz olmalı ki bunlar size yanaşmamalı. Ben çok şükür bireysel olarak böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama hem bulunduğum takım, hem bulunduğum ortamlar, başka takımlarla ilgili ortamlarda da bulundum ben. Milli takım kampında da bu tür şeyler çok konuşuluyor. Ben ya ortamdan çıkarım veya oradaki ortamı, konuyu değiştiren bir yapım vardır. Tabii olmuştur, olanın önüne geçemiyorsunuz ama bundan sonra tek ümidim, beklentim, o duygu birliği yaptığım arkadaşlarım, belki zaman zaman gördüğüm büyük kulüplerin başkanlığını kazanmış büyüklerimizin inşallah hayırla, bu davadan güzel bir şekilde çıkmasını diliyorum. Görüntü her ne kadar ciddiyet kazanmış olsa da bundan sonraki sürecin, bir sporcu olarak, bir ders niteliğinde olmasını, bir daha olmamasını, aklanmalarını, öyle şekilde çıkmalarını diliyorum' dedi.

Bu haber toplam 1427 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.