1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Akıllı kart geliyor
Akıllı kart geliyor

Akıllı kart geliyor

EGO Genel Müdürlüğü “Akıllı kart sistemine geçme” hazırlıklarını da tüm hızıyla sürdürüyor.

A+A-

Gelişen teknolojilerde toplu ulaşım alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak hizmet kalitesini sürekli artıran EGO Genel Müdürlüğü “Akıllı kart sistemine geçme” hazırlıklarını da tüm hızıyla sürdürüyor.

Yolcuların kent içi toplu taşımına hız kazandıracak akıllı kartlara “Ankarakart” adının verildiğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sistemin yıl sonunda hayata geçirilmesini planladıklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin kent içinde daha konforlu, güvenli ve hızlı toplu taşıma hizmeti alabilmesi için hem çevreci projeleri hem de teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor.

Türkiye’de pek çok ilki gerçekleştiren, Avrupa’nın en çevreci filosuna sahip olan EGO, yolculuk konforunu artırmak için de sürekli yeni projeler hayata geçiriyor. EGO Cepte uygulaması ile durakta beklemeye son veren EGO Genel Müdürlüğü, şimdi de Akıllı Kart ile otobüse biniş süresini kısaltacak, kaçak binişlerin önüne geçecek, Akıllı Durak ile başta engelliler olmak üzere herkesi otobüsün ne zaman geleceği konusunda bilgilendirecek, kamera sistemi ile denetimi artıracak.

ÜÇ ÇEŞİT KART OLACAK

Temassız Akıllı Kartlar sayesinde yüksek okuma hızıyla duraklardaki biniş hızının artacağını, bunun yanında zaman ve yakıttan tasarruf edileceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Serbest (ücretsiz), indirimli ve tam olmak üzere üç çeşit akıllı kart hazırlanacak ve bu kartlar kişiye özel olacak. Özellikle indirimli ve ücretsiz kartlarda yaşanan sahte kart kullanımı da böylelikle engellenmiş olacak. Denetim daha etkin bir şekilde yapılacak. Kart sahipleri istedikleri miktarda parayı kartlarına yükleyebilecekler. Kullanılacak kartlar üzerinde ve yolcu bilgilendirme ekranlarında şehir tanıtımı yapılacak. Kişiselleştirilen kartın kaybedilmesi durumunda başkaları tarafından kullanımı engellenerek, mağduriyeti önlenecek”  bilgisini verdi.

AKILLI DURAKLAR GELİYOR

Akıllı Kart uygulaması ile birlikte “Akıllı Durak, Araç İçi Yolcu Bilgilendirme ve Kamera Sistemleri”nin de hizmete gireceğini belirten Başkan Gökçek, dünyanın en çevreci filosuna sahip Başkent’te toplu taşımanın çok daha konforlu ve güvenli hale geleceğini ifade etti.
Yeni sistemde her zaman olduğu gibi engellileri de düşündüklerini kaydeden Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Araç içi anons ve bilgilendirme ekranları ile yolcu bilgilendirmesi yapılabilecek. Tüm otobüslere kameralar yerleştirilecek ve araç içi kameralarla her türlü olumsuzluklar önlenerek daha güvenli yolculuk yapılması sağlanacak. Böylelikle sistemden elde edilen verilerin kolay erişilmesi ve raporlaştırılması sayesinde daha iyi planlamalar yapılarak kaynakların verimli kullanılması sağlanacak. Araç sürücüleri ile ilgili kullanım, çalışma süresi, kaç sefer veya kilometre yaptıkları gibi detaylı raporlar alınabilecek. Otobüsler aynı anda tek bir merkezden izlenebilecek. Araçlarda kaç yolcu var, araçların doluluk oranı, araçları hangi sürücüler kullanıyor görülebilecek. Güzergâh bazında daha etkin planlamalar yapılabilecek.”

Akıllı Durak Sistemi ile hangi otobüsün kaç dakika sonra durakta olacağı gibi yolcuları rahatlatacak bilgiler verileceğini belirten Başkan Gökçek, sesli ve görüntülü bilgilendirme sayesinde de engelli yolcuların ulaşım araçlarına erişiminin kolaylaşacağını vurguladı

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.