1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akşam yazarı Oray Eğin'den Birand'a tepki
Akşam yazarı Oray Eğin'den Birand'a tepki

Akşam yazarı Oray Eğin'den Birand'a tepki

Ergenekon'dan tutuklanma korkusuyla Amerika'ya kaçan yazarın Erdoğan sevgisi (!)BİRAND KAYBETTİ AMA..

A+A-

Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin, usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çanak soru sormakla itham ederken Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

Bugünkü köşesine 32. Gün programına konuk olan Başbakan Erdoğan ve Mehmet Ali Birand'ı taşıyan Eğin, Erdoğan'ın müthiş rahat ve özgüven sahibi olduğunu ve bu rahatlıkla Kılıçdaroğlu'nun bile karşısına çıkabileceğini öne sürdü.

İşte Eğin'in 'Başbakan kazandı' başlıklı o analizi

Geçen gece hepimiz '32.Gün'ün başına oturduk çünkü Mehmet Ali Birand bu sefer sosyal medyadan yöneltilen soruları soracağını vaat etmişti. 'Gazeteci arkadaşlarım, sizler de soru sorun' diye tweet bile attı.
Tabii bu soruların hiçbirini soramadı. Bol bol kahkaha attı, 'Yoruluyor musunuz' gibi sudan sorularla bu önemli söyleşiyi feda etti.
Gel de Zeynep Özal'ın karşısındaki Mete Akyol'u anma.
Gecenin kaybedeni Birand'sa, benim gibi bir muhalif yazarın gözünde bile kazanan Başbakan Erdoğan'dı.

ERDOĞAN'I RAHATLAMIŞ GÖRDÜM

Epey bir zaman sonra Başbakan Erdoğan'ı çok rahat, gevşemiş gördüm. İstanbul Belediye Başkanı'yken 32.Gün'e geldiğinde ona ben eşlik etmiştim, yıllar önce. O zamanki rahat, esprili, cana yakın Erdoğan'ı gördüm epey bir zaman sonra. Kendinden her zamanki gibi emindi. Ama ilk kez çok sakin bir tonda konuşuyordu. Eleştirilerinde, siyasi rakipleriyle ilgili görüşlerinde bile sert ama düzeyli bir dil kullanıyordu. Kendisiyle özdeşleşen öfkesinden eser yoktu, arada ufak espriler de sıkıştırıyordu.

ÇANAK SORULAR SORDU

Bu üslup, bu sükunet hoşuma gitti benim. Kavga etmeden, özgüvenini başkalarına yönelik şiddete dönüştürmeden yansıtabileceğinin örneğiydi. Belki Birand gibi çanak tutan bir gazetecinin sağladığı 'güvenli bir alanda' olmanın rahatlığıydı.
Ama bu haliyle Başbakan Erdoğan her gazetecinin karşısına çıkmaya hazır göründü. Bu programdan sonra danışmanları onu ikna etmeli, hatta ekranda Kılıçdaroğlu'nun karşısına bile çıkmalı.
Hiç değilse 12 Haziran sonrası diyalog kapılarını açar.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.