1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Alex'ten Türkiye'ye büyük övgü
Alex'ten Türkiye'ye büyük övgü

Alex'ten Türkiye'ye büyük övgü

Brezilya’da yayımlanan Placar dergisine röportaj veren Alex de Souza, Türk Futbolu’nu analiz etti.

A+A-

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Brezilya'da aylık olarak yayınlanan futbol dergisi Placar'a verdiği röportajda ilginç açıklamalar yaptı.


Brezilyalı yıldız şike kriziyle ilgili sorulara, "Suçlama direkt Aziz Yıldırım'a yönelik. Bununla ilgili yapabileceğim hiçbir şey yok. Bu olay patlak verdikten sonra ayrılan ayrıldı, kalan kaldı. Bu durumdan belki de en çok etkilenen isim Emenike idi. Kendini rahat hissetmedi ve Rusya'ya gitti. Takım olarak bu durumdan çok etkilendik" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'DEKİ TARAFTAR ÇILGIN

Türkler'in futbola bakış açısına da değinen Alex, "Burada gördüğüm şeyler sadece burada olabilir. Gelin ve damat kostümleriyle ve çiçeklerle maça geliyorlar. Maçın sonucu ne olursa olsun bizleri 4000-5000 taraftar havaalanında karşılıyor. 50 bin kadın maça geliyor. Bu çılgınlık" diye konuştu.


Futbolseverlerin aşırı ilgisinden tam 12 kez yarıda kalan röportajda, "Seni burada kalmaya iten faktörler nelerdir" sorusu üzerine Alex "Futbol oynayanlar için taraftarın tutkusu çok önemlidir. Brezilya'da dokuz yıl top koşturdum. Burada da yedi yıldır bulunuyorum. Palmeiras ve Cruziero'da oynarken 30 bin taraftarın gelmesi bizim için büyük bir lütuftu. Burada 35 bin kişi maçımıza gelince, stadyumun boş kaldığı konuşuluyor" ifadelerini kullandı.
"Coritiba, Palmeiras ve Fenerbahçe'de bir idolsün. Bu denli hayranlık uyandırmak için ne yaptın?" şeklindeki soruya, "Farklı bir şey yapmadım" diye başlayan yıldız oyuncu, şöyle devam etti:

KARİYERİMDEKİ İLK GOLÜMÜ 3 AY SONRA ATTIM

"Coritiba'da kendimi idol olarak görmüyorum. Kulübün en zor zamanlarında kaldım. Hiçbir şeyleri yoktu, parası yoktu ve biz altyapıdan gelen oyuncular Coritiba as takımında yer aldık. Palmeiras ise çok güçlüydü ve ünlü oyuncuları vardı. Ben orada en çok eleştirilen oyunculardan biriydim. Scolari beni hemen hemen her maçta oyundan çıkartırdı. Alex'in idol olması oradan ayrıldıktan sonra gerçekleşti! Palmeiras bana ayrıldığımda daha çok değer vermeye başladı."
400 gole yaklaşmak senin için bir sürpriz miydi sorusu karşısında ise Alex, "Şaşırtıcı oldu. Çok fazla gol! Sanırım 420 golü de geçeceğim ve umarım 1000 maça ulaşırım. Profesyonel hayatımda ilk golü üç ay geçtikten sonra atmıştım ve babam bana bir şaka yapmıştı; 'Eğer kariyerinde 200 gol atarsan bu iyidir.' 200 attıktan sonra ise 'Şimdi iki katını yapmalısın' dedi" diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE BİRAZ ZITIM'

Türk futboluna da değinen Brezilyalı yıldız, "Buraya 27 yaşında gelmem bana çok yardımcı oldu. Buraya ilk geldiğimde çok eleştirildim. Türk futbolunun tam zıttı bir karakterdeydim. Türk futbolu savaşçı ve mücadeleci bir yapıya sahip. Brezilya'da sadece topla oyuna odaklanırsınız. Ancak burada bambaşka bir dil, farklı bir sosyal yapı, yeni arkadaşlar. Bu çoğunlukla sahaya da yansıyor" ifadelerini kullandı.

'BOBO GİDİNCE PES ETMİŞTİM'

Alex de Souza "Hangi Dünya Kupası için kendini hazır hissediyordun?" sorusuna "Hepsine ancak olmadı. 2010'da Dunga geldiğinde ise artık pes etmiştim. Zira Dunga Beşiktaş'ta oynayan Bobo'yu İrlanda maçına çağırdı, ancak beni kadroya almadı. Brezilya'da oyuncular hocalarına güvenmelidir. Eğer hoca da size güvenirse kadroya alır. Bu sanırım en büyük yalan. Bugün bunu daha net şekilde görebiliyoruz" karşılığını verdi.

'SADECE MELO HAK EDİYOR'

Türkiye'de forma giyip Brezilya Milli Takımı'nda oynamayı hak eden futbolculara da değinen Alex, "Sadece Melo'nun girebileceğini düşünüyorum. Burada gayet iyi oyunuyor ve daha önce de forma giydi. Fakat Mano Menezes onu takip ediyor mu bilmiyorum" dedi. Brezilyalı yıldız, 2013 yılına kadar sözleşmesinin devam ettiğini de belirterek, "Kontratım bittikten sonra ne yapacağımı inanın bilmiyorum" dedi.

Bu haber toplam 1693 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.