1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ali İhsan Güçlü'den 4 Aralık mesajı
Ali İhsan Güçlü'den 4 Aralık mesajı

Ali İhsan Güçlü'den 4 Aralık mesajı

ATO Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü 4 Aralık 'Dünya Madenciler Günü' münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Mesajında 'Alın terini ülkesi ve milleti için akıtan tüm çalışanlarımızın günü kutlu olsun' ifadelerini kullanan Güçlü şu ifadeleri kullandı;

Maden işçiliği, dünyanın en kadim mesleklerinden biridir. Ülkemizde madencilik sektörü, dünyanın çok önemli maden yataklarına sahip bir coğrafyada bulunması nedeniyle oldukça gelişmiş bir sektördür. Bu sektörde üretimin her aşamasında büyük özveriyle çalışan madenciler çok kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Dünya üzerinde tarih boyunca güçlü devletler kurmuş olan milletlerin ortak özelliğine baktığımızda madenlerin çıkarılmasının ve işlenmesinin önemini anlıyoruz.
Türkiye maden rezervi ve çeşidi bakımından çok iyi bir durumdadır. Sektörün kendisini yenilemesi, kurumsallığını güçlendirmesi, AR-GE çalışmalarına ayrılan kamu desteklerinin ve kapsamlarının artarak devam etmesi, iş ve işçi sağlığı konularının bilimsel verilerle tekrar güncellenmesi, nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik eğitim çalışmalarının arttırılması, madencilik ve çevre ilişkisinin tekrar yorumlanması ve birbiriyle entegre planların yapılması hem sektörümüzü hem de ülke ekonomimizi daha güçlü hale getirecektir. Her müteşebbis ve yatırımcı ülkemizin taşının, toprağının ve elbette her türlü kaynağının kıymetini bilmelidir. Sektörün ve sektör çalışanlarının sorunlarına ilgili merciler yapıcı ve olumlu yaklaşımlar sergilemelidir.
Ahilik gibi üretimi teşvik eden içinde istihdamı, ahlakı, kalkınma ve gelişmeyi, adaletli dağılımı, paylaşmayı, insanın emeğinin kutsallığını ve sürekli çalışmayı teşvik eden ayrıca bununla birlikte iktisadi ve sosyal düzen kurmuş olan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Emeği ile övünen, istihdam ve katma değer üreten, ahilik şuuruna sahip her girişimcinin ve sanayicinin önündeki engellerin kalkması elzemdir. Her platformda da bunu vurgulayacağız. Hoca Ahmet Yesevi atamızın dediği gibi “Kitabına eğilmiş çocuk, aşını pişiren kadın, tarlasını süren çiftçi, tezgahtaki sanatkâr, fenâlık düşünmeye vakit bulamaz.”şiarıyla hareket etmeliyiz.
İhracat gelirlerinde önemli bir payı bulunan maden sektörünün her geçen gün gelişerek büyümesi cari açığımızın kapanmasına olumlu katkı sağlayacaktır. Ülkemizde son yıllarda değişen bakış açısı sayesinde doğal kaynaklarımız daha etkin kullanılmaya başlamıştır. "Mavi Vatan"daki sondaj çalışmaları, yüksek teknoloji üretim ve işleme tesisleri, ham madde ve yarı mamulün yanında nihai ürün üretimi, dolayısıyla ihracatındaki artış kendimize olan güveni artırmıştır. Güçlü Türkiye’nin kurulmasına yapılan her türlü katkıyı çok değerli buluyoruz. Milli gelirimizi yükseltmek ve toplumsal huzuru artırmak hem çalışanların hem de işverenlerin asli görevidir.
Başta aziz şehitlerimiz olmak üzere çeşitli maden ve iş kazalarında hayatını kaybetmiş tüm canlarımıza rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle “Dünya Madenciler Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Kazasız bol ve bereketli üretimler diliyorum.

Bu haber toplam 5065 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.