1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ana sınıfı öğrencileri, baskı sanatıyla etnografik desenli eserler üretti
Ana sınıfı öğrencileri, baskı sanatıyla etnografik desenli eserler üretti

Ana sınıfı öğrencileri, baskı sanatıyla etnografik desenli eserler üretti

Ana sınıfı öğrencileri, baskı sanatıyla etnografik desenli eserler üretti

A+A-

Ankara Gölbaşı’nda Atatürk İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, Etnografya Müzesindeki eserlerden esinlenip oluşturulan desenleri, baskı sanatıyla kumaş üzerine yansıtarak, yıllarca hatıra olarak saklayabilecekleri eserlere dönüştürdü.

Gölbaşı Atatürk İlkokulu ana sınıfı öğretmenlerinden Hayriye Karaman, eTwinning programı kapsamında, Ankara, Antalya ve Konya’da görev yapan 10 öğretmenle birlikte “Geze Geze Sanal Müze” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Ankara Etnografya Müzesini inceleyen ekip, tahta baskı kalıplarıyla yapılan baskı sanatına dikkat çekmek amacıyla, etnografik desenleri kullanarak ortak bir masa örtüsü tasarladı. Proje öğretmenleri, öğrencileri ile birlikte yaptıkları baskıları kargo ile bir araya getirerek, masa örtüsünü oluşturdu. Etkinlik esnasında öğrenciler, etnografik desenlerin yanı sıra eğlenceli kalıplar kullanarak, yıllarca hatıra olarak saklayabilecekleri baskılı kitap kesesi üretti.

Projenin amaçları hakkında bilgi veren ana sınıfı öğretmeni Hayriye Karaman, “Geze Geze Sanal Müze” projesi ile çocukların sanal tur ve web2 araçlarıyla ülkemizde yer alan farklı müzelerle ilgili bilgilendirilmesinin amaçlandığını ifade etti. Çocuklara Türk toplumu ve farklı toplumlara yönelik hoşgörü kazandırmanın da projenin hedefleri arasında olduğunu belirten Karaman, “Proje ile tarihi eserlerin koruması yönünde farkındalık oluşturmak; sanal müzelerle çocuklarda merak duygusunu artırmak, bu duygu ile bilimsel düşünme becerilerinin temelini atmak; keşfetme, bilgi toplama, sınıflama, ayırt etme, karşılaştırma, kaydetme, düzenleme ve sunma becerilerini geliştirmek; müze etkinliklerinde çocuğun gruba ait olma ve iş birliği kazanımlarını elde etmesine fırsat vermek; hedef kitlenin kendini ifade ederek özgüvenini gelişmesini sağlamak; eser incelemeleri ve eserlerin okulda farklı materyallerle taklit edilmesiyle çocukların süs ve süsleme becerileri ile estetik duygularını geliştirmek; oyun yoluyla yaratıcılıklarını geliştirmek amaçlanmaktadır” dedi.

Bu haber toplam 2626 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.