1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Anadolu'yu kurtarmak için biyolojik saldırı yapılabilir'
'Anadolu'yu kurtarmak için biyolojik saldırı yapılabilir'

'Anadolu'yu kurtarmak için biyolojik saldırı yapılabilir'

Norveç'te 76 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik 1500 sayfalık manifestosunda Türkiye topraklarının büyük bir kısmının Yunanistan ve Ermenistan'a verilmesini ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin de Rum Kesmi'ne dahil olmasını öngörüyor.

A+A-

Türkyie’ye ait Batı Anadolu’daki toprakların Yunanistan’a, Doğu Anadolu’daki toprakların Ermenistan’a ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin de Rum Kesmi’ne dahil olmasını isteyen Breivik, bu emellerini gerçekleştirebilmek için planlar da yapmış. Planlarda, “Bütün Müslümanlar Orta Anadolu’ya sürülmeli. Bu yolda biyolojik ve kimyasal saldırılar altyapıya zarar vererek kullanışlı olabilir. ABD muhtemelen tehdit edecek ve Türkiye, Kosova, Bosna Hersek, Lübnan ya da Suriye’yi askeri açıdan savunmaya girişecek” deniliyor.

Osmanlı’yı incelemiş
Saldırgan önce Osmanlı daha sonra Türkiye tarihini anlattığı manifestosunda Türkiye’nin AB’ye alınmamasını, NATO’dan çıkartılmasını istiyor ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi “yeniden İslamlaştırarak” Osmanlı dönemine döndürmek istediğini söylüyor. Breivik geçen hafta arkadaşlarıyla sokağa çıktıktan sonra da günlüğüne “Ne de olsa bu benim onlarla son görüşmem” dedi.

Türkiye’ye hiç gelmemiş

Anders Behring Breivik’in günlüğünde Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirtmesine rağmen, Türkiye’ye son 10 yılda giriş yapmadığı anlaşıldı. Brevik’in Türkiye’ye hiç gelmemesine karşın gelmiş gibi kayıt tutması, yasadışı yollardan ülkeye giriş yaptığı ya da başkası adına hazırlanmış bir pasaportla sınır kapılarından giriş yapma olasılığı gündeme geldi.

 

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.