1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ANITKABİR'E ÖZEL TEMİZLİK
ANITKABİR'E ÖZEL TEMİZLİK

ANITKABİR'E ÖZEL TEMİZLİK

ANITKABİR'E ÖZEL TEMİZLİK

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım öncesinde Anıtkabir çevresinde kapsamlı temizlik yaptı.  

Büyükşehir Belediyesi her 10 Kasım öncesinde olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir ve çevresini temizledi. 75 yıl önce bir 10 Kasım sabahı kaybettiğimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i çevreleyen duvarlar ve kaldırımlar yıkandı, ağaçlardan dökülen kurumuş yapraklar ile yürüyüş yoluna atılan çöpler toplandı.

Düzenli olarak temizlenen ancak milli bayramlar ve Atatürk’ü anma haftası öncesinde kapsamlı bir temizlik yapılan Anıtkabir’de Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı ekipler, Anıtkabir’in çevresini saran yolda özel bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Temizlik ekipleri, Anıtkabir’i çevreleyen Fevzi Çakmak Bulvarı, Akdeniz Caddesi ve Gençlik Caddesi’nde gerçekleştirdikleri kapsamlı temizlik sırasında ağaçlara ve direklere asılan afiş, ilan gibi görsel kirliliğe neden olan kağıt parçalarını da söktüler, duraklara yazılan yazıları da sildiler. Ekipler Anıtkabir’i çevreleyen beyaz taşları da basınçlı su kullanarak yıkadılar ve kuru yaprak ve çöpleri de topladılar.

 

-HAFTA BOYUNCA TEMİZLİK

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ebedi istirahatgahında 10 Kasım günü kalabalık bir vatandaş kitlesinin ziyaret edebileceğini belirterek, “Çalışmalarımız 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Haftası boyunca sürecek” diye konuştular.

Konumu ve içeriği ile özel bir anlam taşıyan Anıtkabir’in Büyükşehir Belediyesi tarafından her zaman temizlik imkanları seferberlik edilerek özel günlere hazırlandığına dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, aynı şekilde Başkent’e özellik kazandıran tarihi anıtların da düzenli olarak temizliğinin yapıldığını ve ışıklandırma sistemlerinin gözden geçirildiğini belirttiler.

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.