1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Anıtkabir'e son 6 yılın en düşük ilgisi
Anıtkabir'e son 6 yılın en düşük ilgisi

Anıtkabir'e son 6 yılın en düşük ilgisi

Anıtkabir'e ziyaretçi sayısı ağustos ayında 238 bin kişiyle en düşük seviyeye indi.

A+A-

2007'de 1.6 milyona kadar çıkan ağustos ayı ziyaretçi sayısı geçen yıl 331 bindi. Bu yılki düşüşte Zafer Bayramı'nın 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline rastlaması da etkili oldu

Akşam'dan Hakkı Kurban'ın haberine göre; Milli bayramlarda insan akınına uğrayan Anıtkabir, son dönemin en az ziyaretçisini ağırladı. Özellikle 30 Ağustos'larda yaşanan hareketlilik, Zafer Bayramı'nın 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline denk gelmesiyle bu yıl sakin geçti. Yılın ilk 8 aylık verileri de, Ata'nın kabrine son 6 yılın en az ziyaretçisinin uğradığını gözler önüne serdi.

Ziyaretçi sayılarının azalmasında, milli bayramların tatillere rastlamasının yanı sıra, siyasi tartışmaların rotasının da etkili olduğu belirtiliyor. Anıtkabir Komutanlığı'nın verilerine göre, bu ağustos ayında Anıtkabir'i 238 bin kişi ziyaret etti. Bu rakam geçen yıl ağustos ayında 331 bin, 2009'da 843 bin, 2008'de 529 bindi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışmaları ve Cumhuriyet mitinglerinin yapıldığı 2007 yılının ağustos ayında ise Anıtkabir'in ziyaretçi sayısı 1.6 milyon kişiyle son yılların rekoruna ulaşmıştı.

Yabancı ilgisi artıyor

Yeni ziyaretçilerin sayısındaki düşüşe karşın, son üç yılda yabancı ziyaretçi sayısının giderek artması da ilginç bir ayrıntı olarak Anıtkabir kayıtlarına girmiş durumda. Bu yılın ilk sekiz aylık döneminde 155 bin 646 yabancı ziyaretçi Ata'nın kabrine giderken, geçen yıl bu rakam 112 bin 197, 2009'da 132 bin 872 olmuştu.

Son 6 yılın en düşük ilgisi

Ziyaretçi sayısındaki düşüş sadece Ramazan ayına rastlayan ağustos ayıyla da sınırlı değil. Yılın ilk sekiz aylık verileri göz önüne alındığında, 2005 yılından bu yana en düşük rakamlar ortaya çıktı. Bu yılki düşüşte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın da cumartesiye rastlaması etkili oldu. Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da cumartesi gününe denk geliyor.

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.