1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara Festivali'ne muhteşem veda
Ankara Festivali'ne muhteşem veda

Ankara Festivali'ne muhteşem veda

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali, 211 çiftin toplu nikahının kıyıldığı rüya gibi bir düğünle veda etti.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali, 211 çiftin toplu nikahının kıyıldığı rüya gibi bir düğünle veda etti.

2 Temmuz’dan bu yana yüz binlerce Başkentliyi ağırlayan ve coşkulu yaz keyfi yaşatan Büyük Ankara Festivali’nin son gününde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in toplu nikahlarını kıydığı 211 çiftin şahitliklerini Niran Ünsal, Özcan Deniz, Nevin Gökçek ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptı.

Öğle saatlerinden bu yana AKM alanının dört bir tarafında eğlenen, alışveriş yapan, yemek yiyen, aktivite ve etkinliklere katılan on binlerce Başkentli, festival coşkusunu son gün de doyasıya yaşadı.

Akşam saatleri yaklaştıkça festival alanını, Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği 2011’de 211 çiftin toplu nikah töreni heyecanı sarmaya başladı. Gelin ve damatlıklarıyla kendileri için özel olarak hazırlanmış masalara yerleşen çiftler, evlilik yolundaki “evet” lerine imzalarını atmak için beklerken, sahneye çıkan Kazakistan’ın ünlü Beles Grubu’nun enstrümantal şarkılarını dinlediler.

Grubun ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Niran Ünsal’ın şarkılarıyla heyecanlı bekleyişleri coşkuya dönüşen çiftler, sanatçının şarkılarına, bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmayan aileleri ve on binlerce Başkentli ile birlikte eşlik ettiler.

-ON BİNLERİN ŞAHİTLİĞİNDE İLK İMZA

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı konser coşkusu, Niran Ünsal’ın ardından Özcan Deniz’in birbirinden güzel parçalarıyla devam etti. Deniz’in konseri sırasında sahneye davet edilen ve sanatçılara birer plaket sunan Başkan Gökçek, toplu nikah töreni için oluşturulan masaya geçti.

Temsili olarak dört çiftin masaya oturmasının ardından, nikah şahitleri olarak Niran Ünsal, Özcan Deniz, Nevin Gökçek ve Mesut Akgül’ü nikah masasına davet eden Başkan Gökçek, Büşra-Yusuf Gültekin, Pınar-Kenan Deligözoğlu, Rukiye-Turgut Koçer ve Bedriye-Hüseyin Cansev çiftlerine tek tek “Evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” diye sordu. Önce çiftlerin, sonra şahitlerin ve en son da on binlerce Başkentlinin “evet”inin ardından nikahları kıyan Başkan Gökçek, son olarak da toplu olarak 211 çiftin nikahlarını kıydı. On binlerce Başkentlinin hep bir ağızdan “evet” dediği coşkulu nikah töreni Özcan Deniz’in şarkılarıyla sürerken, çiftlerle tek tek fotoğraf çektiren Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, 5 katlı özel pastayı da çiftlerle birlikte keserek, 211 çiftin düğün coşkusuna ortak oldu. Törenin ardından tüm çiftlere kırmızı renkte kalp şeklinde pastalar ikram edilirken, 211 çift, gelin ve damatlık giymiş Ankara Kedileri ile birlikte Özcan Deniz’in oyun havalarında oynadı, slow parçalarında da dans etti.

-ÇİFTLERDEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Bir yastıkta kocamak için “evet” diyen 35 yaşındaki Dilek ve 38 yaşındaki Mustafa Topal çifti, işitme engelli olduklarını belirterek, Başkan Gökçek’e teşekkür ederken, 48 yaşındaki Gülzar ve 51 yaşındaki Hakkı Yiğit çifti de “Ne kadar dua etsek azdır. Düğün, sünnet, gıda gibi yardımlar fakirlerin yüzünü güldürüyor. Çok teşekkür ediyoruz” diyerek, duygularını ifade ettiler. 26 yaşındaki Meryem ve 25 yaşındaki Hakan Özer çifti de bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan ve büyük destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, böyle bir organizasyondan Büyükşehir Bülteni sayesinde haberdar olduklarını kaydettiler.

-BAŞKENTLİLER ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI         

10 gündür Başkent’te coşkulu bir yaz keyfi yaşatan ve yüz binleri ağırlayan Büyük Ankara Festivali’nin veda hüznünü yaşayan Başkentliler, toplu nikah töreni ve yüzlerce değişik etkinlik ve aktiviteyle yine coşku dolu bir gün daha yaşadılar.

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası’nın Festival alanında kurduğu stantta, Başkent’te hizmet veren çiçekçi esnafının yaptığı 35 farklı tanzim ve aranjman arasından Başkentliler tarafından seçilen en güzel çiçek Başkan Gökçek’e hediye edildi. Oda tarafından düzenlenen Çiçek Şov’da ayrıca, tüm Başkentlilere binlerce karanfil, gül, casablanca ve lilyumdan oluşan çiçekler dağıtıldı.

-MOTOKROS’TA SON GÜNE ÖZEL GÖSTERİ…

Festival’in en çok ilgi gören etkinlikleri arasında yer alan Motokros Akrobasi Gösterisi de son gününde, Başkentlilere heyecan ve adrenalin dolu bir veda gösterisi yaptı.

Daha önce dev çelik kafes içerisinde iki motorsikletlinin Başkentlilere akıllara durgun veren bir gösteriyle heyecan yaşattığı Motokrosçular, Festival’in son gününde özel alanda kurulu çelik kafesin etrafına rampalar koyarak, heyecanı ikiye katladı.

İki rampa arasında kalan çelik kafesin içerisindeki özel gösteri sürerken, kafesin üzerinden rampalar arasında uçan motokrosçuların fizik kurallarına aykırı gösterisi, alanda bulunan Başkentlilere doyulmaz bir heyecan yaşatırken, hüzünlü veda öncesi coşku yine doruğa çıktı.

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.