1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. ANKARA'DA EKİM AYINDA 1169 YANGIN MEYDANA GELDİ
ANKARA'DA EKİM AYINDA 1169 YANGIN MEYDANA GELDİ

ANKARA'DA EKİM AYINDA 1169 YANGIN MEYDANA GELDİ

ANKARA'DA EKİM AYINDA 1169 YANGIN MEYDANA GELDİ

A+A-

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre Ekim ayında Ankara’da toplam 1169 yangın meydana geldi. İtfaiyenin anında müdahalesi sonucu 1162 yangın kısmi hasarla atlatıldı.   

Ankara’da Ekim ayında meydana gelen toplam 1169 yangının 842’si ot, saman, ekin ve çöp yangını şeklinde açık alanlarda gerçekleşti. 172 yangın konut, özel işyeri ve büroların bulunduğu binalarda çıkarken, 55 yangın motorlu araçlarda, 35 yangın fabrika, atölye ve imalathanelerde, 12 yangın odunluk ve kömürlüklerde, 5 yangın ise ormanlık ve fidanlıklarda meydana geldi. Ayrıca 48 yangında yukarda sınıflaması yapılan alanların haricinde diğer değişik mekanlarda yaşandı.

 

   -TEDBİRSİZLİK VE İHMAL YANGINLARIN ANA NEDENİ-

Yangınların ana unsuru; tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibrit, Ekim ayında da yine 729 yangının çıkış nedeni olarak ilk sırayı aldı. Ayrıca ay boyunca yaşanan 259 yangın kundaklama sonucu, 103 yangın elektrik kontağından, 34 yangın baca tutuşmasından, 20 yangın ocak, soba, tandır ve kalorifer kazanındaki ateşin etrafa sıçramasıyla, 9 yangın akaryakıt ve parlayıcı maddelerin alev almasıyla, 7 yangın doğalgaz ve tüp parlaması sonucu çıktı. 8 yangın ise değişik nedenlerden meydana geldi.        

 

      -ANKARA İTFAİYESİ HİZMETTE SINIR TANIMIYOR-

         Ankara İtfaiyesi hizmette sınır tanımıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ekim ayında yangınlara müdahale dışında, 1978’i isteğe bağlı hizmet, 599’’u denetim, 21’i eğitim olmak üzere toplam 2 bin 598 hizmete imza attı.

Ankara İtfaiyesi Ekim ayında vatandaşlardan gelen toplam bin 978 yardım çağrısına cevap verdi. Ay boyunca Ankaralıların talebi üzerine İtfaiye Ekipleri toplam bin 826 baca temizliği hizmeti gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 21 ayrı olayda asansörde mahsur kalanları kurtararak, 13 olayda kilitli kapıları açarak, 9 intihar girişimine aktif müdahalede bulunarak, 1 göçük olayına müdahale ederek vatandaşların imdadına yetişti. Söz konusu ay içerisinde yaşanan 10 su baskını olayında suyu tahliye ederek vatandaşa yardımcı olan Ankara İtfaiyesi, 4 bayrak ipi takma, indirme hizmetiyle de Ankaralılara destek sağladı.

İtfaiye ekipleri 94 değişik konuda da tedbir amaçlı çıkış yaptıkları ay boyunca Ankaralılar için destek oldu.  

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı denetim hizmeti kapsamında ay boyunca 599 işyerinde denetim gerçekleştirdi.

Yangınla mücadelede eğitime önem veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı Ekim ayında da eğitim faaliyetlerine devam etti. Ay boyunca düzenlediği 9 konferans ve 12 okulda öğrenciler için gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikat programı ile Ankaralıları yangınla mücadele konusunda bilgilendirdi.

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.