1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara'dan Angelina Jolie'ye izin
Ankara'dan Angelina Jolie'ye izin

Ankara'dan Angelina Jolie'ye izin

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kampını ziyaret etme talebinde bulunan ünlü yıldız Angelina Jolie'ye izin çıktı.

A+A-

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ünlü film yıldızı ve BM İyi Niyet Elçisi Jolie, dün Türkiye'ye kampı ziyaret etmesine izin verilmesi için başvurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal da Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Jolie'nin sığınmacılarla görüşme başvurusunun kendilerine ulaştığını belirtti.

JOLİE'YE OLUMLU YANIT

Diplomatik kaynaklar, Ankara'nın Jolie'nin talebine olumlu yanıt verdiğini bildirdi.

Hatay'da şu an dört farklı kampta 8 bin 421 Suriye vatandaşı bulunuyor. Ayrıca binlerce Suriyeli, "olası bir tehlike anında" Türkiye'ye geçmek için sınırda bekliyor.

EN SON LİBYA - TUNUS SINIRINI ZİYARET ETMİŞTİ

Jolie, en son Nisan ayında Libya-Tunus sınırını ziyaret ederek, oradaki kampta incelemelerde bulunmuştu. Jolie ve aktör eşi Brad Pitt, 177 Tunuslunun da Libya'dan ülkelerine uçuş masraflarını karşılamıştı.

ANGELİNA JOLİE LİBYA-TUNUS SINIRINDA

DAVUTOĞLU HATAY'A GİTTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin durumunu yerinde görmek için bugün öğlen saatlerinde Hatay'a gitti.

Suriyeli misafirlerin durumunu yerinde görerek temaslarda bulunacak olan Davutoğlu'na Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Afet Koordinasyon Merkezi yetkilileri eşlik edecek.

Bu ziyaret, bugün Ankara'ya gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Suriye Devlet Başkanı'nın Özel Temsilcisi Hasan Türkmani ile temas öncesi durumu yerinde görerek bilgi almak amacı taşıyor.

Davutoğlu, Hatay'a hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkmani ile yapacakları görüşmede, Suriye'den gelen mülteciler ve bu ülkedeki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Davutoğlu, "Suriye halkının kaderi bizimle müşterektir. Kapımızı kapamamız mümkün değil, ancak göç dalgasının sürmesi halinde bu konu uluslararası boyut kazanabilir" ifadesini kullandı.

SURİYE'DEN "GERİ DÖNÜN" ÇAĞRISI

Öte yandan Suriye hükümetinden dün gece yapılan açıklamada, Türkiye'ye sığınan binlerce kişiye ülkelerine geri dönmeleri için çağrıda bulunuldu.

Associated Press'in haberine göre, kabine toplantısının ardından konuşan Enformasyon Bakanı Adnan Mahmud olayların ardından "hayalet kent"e dönüşen Cisr eş Şuğur'da güvenlik, elektrik, su ve iletişimin yeniden tesis edildiğini, bölgenin artık güvenli olduğunu belirtti.

Mahmud, hükümetin, Suriye Kızılay'ını, Suriyelilerin geri dönüşünü garanti altına almak için Türk yetkilileriyle koordinasyon yapmakla görevlendirdiğini de söyledi.

Hükümet, Cisr eş Şuğur'da durumun normale döndüğünü belirtirken, Suriye askeri yetkililerince yayımlanan askeri bildiride, kentin çevresindeki tepelere saklanan "silahlı terör örgütü" üyelerinin takibine devam edildiği ifade edildi.

BAZI SURİYELİLER KENDİ İSTEĞİYLE DÖNDÜ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçeleriyle Boynuyoğun köyü mera alanında kurulan çadır kentlerde bin 921'i erkek, 2 bin 132'si kadın ve 4 bin 368'i çocuk olmak üzere toplam 8 bin 421 Suriye vatandaşının bulunduğu belirtildi.

Bu kişilerin 5 bin 142'sinin Altınözü, 3 bin 206'sının Yayladağı ilçesinde kurulan çadır alanlarda kaldığı, 73'ünün ise hastanede tedavi edildiği belirtilen açıklamada, kurulan bin 231 çadırdan 285'inin Yayladağı, 256'sının Altınözü, 150'sinin Reyhanlı ilçelerinde, 540'ının ise Boynuyoğun köyü mera alanında bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, 14 Haziran'da gece boyunca Türkiye'ye giriş yapanlardan 521'inin kendi istekleriyle Suriye'ye geri döndüğü, bu süre içinde 395 Suriye vatandaşının ise Türkiye'ye kabul edildiği belirtildi.

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.