1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ankara'ya fuar alanı
Ankara'ya fuar alanı

Ankara'ya fuar alanı

Başkent’e yapımı planlanan uluslararası dev fuar alanı için ilk adım atıldı.

A+A-

Başkent’e yapımı planlanan uluslararası  dev fuar alanı için ilk adım atıldı. Gençlik Parkı içindeki Büyükşehir Belediyesi kabul salonunda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla, fuar alanının startı verildi.

Toplantıya Bakan Çiçek ve Gökçek’in yanı sıra Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AnkaraVali Vekili Mehmet Ali Ulutaş,  ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO  Başkanı  Salih Bezci, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner,  Sanayi veTicaret Bakanlığı Müsteşarı Hüsnü Tekin, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkilileri ile ilgili kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilci katıldı.

Akyurt bölgesinde 1milyon 800 bin metre kare alan üzerine yapımı planlanan dev fuar alanına ilişkin gazetecilere bilgi veren Bakan Çiçek şunları söyledi:

“Ankara ile ilgili çok büyük projelerin çalışmalarına seçimin hemen sonrasında başladık,  şimdi de zaten bir marka şehri olan Ankara’nın daha üst seviyeye gelmesi için buradayız. Başkente uluslararası bir fuar alanı kazandırılması sanayici, işadamları ve meslek odalarının isteklerinin  başında gelmekteydi. Ankara konumu itibarıyla Türkiye’ye, Ortadoğu’ya ve dünya pazarlarına hitap edecek önemli bir konuma sahip. Ankara, hem yüksek teknolojiyi kullanan, hem de üreten dev bir sanayi şehri. Bunun içinde üretilen malın pazarlanması çok önemlidir. Bu yüzden Başkent’e uluslararası bir fuar merkezinin yapımı için ilk adımı atıyoruz.”

Ankara için yapılması planlanan dev projelerin bir bir hayata geçmesi için bu tür toplantılara devam edeceklerinin altını çizen Cemil Çiçek, “Zaten bunların bir kısmı ile ilgili kararlar alındı. Ankara metrosu ile ilgili birinci etap için ihale süresi bugün başlamış oluyor. Fuar merkezi ile de ilgili inşallah önemli bir sonuca varılır” diye konuştu.

-GÖKÇEK, “FUAR ALANI 8 AYDA BİTER”

  Toplantının sonunda bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Bakan Çiçek başkanlığında, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri  ile çok güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bugünkü toplantının iki nedeni vardı. Birincisi fuar alanı, ikincisi ise serbest bölge idi. Bunlarla ilgili çok güzel ve çok ciddi atılımlar gerçekleşti. Bu tür toplantılar yarından itibaren seri şekilde devam edecek. Fuar alanının arazisinin temini ile derhal inşaat çalışmalarına başlanacak. Bununla ilgili olarak da bugün çok ciddi bir adım attık. İnşallah temeli attıktan sonra 8 ayda Ankaramız fuar alanına kavuşur”dedi. 

Bu haber toplam 2679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.