1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Araç sahiplerine kış bakım uyarısı
Araç sahiplerine kış bakım uyarısı

Araç sahiplerine kış bakım uyarısı

Araçların kışlık bakımlarının yaptırılmasının hayati önem taşıdığını ifade eden Alp Oto Elektrik Servisi sahibi ve  oto tamir ustası Evren Alp sürücüleri uyardı.

A+A-

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte, sürücülerin olası tehlikeleri önlemek adına araç bakımlarına her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekiyor. Araçların kışlık bakımlarının yaptırılmasının hayati önem taşıdığını ifade eden Alp Oto Elektrik Servisi sahibi ve  oto tamir ustası Evren Alp sürücüleri uyardı.

Havaların soğumaya başlamasıyla; oto tamircilerinden araç sürücülerine kışlık bakımların yapılması konusunda uyarı geldi. Soğuk hava koşullarında araçların verimli olarak kullanılabilmesi için bazı önlemlerin alınması ifade eden Oto Tamir Ustası Evren Alp, oluşabilecek arızaların yüklü miktarda maddi kayıplara yol açabileceğini vurguladı.

ARAÇLARDA HANGİ BAKIMLAR YAPILMALI

Gölbaşı’nda hizmet veren Alp Oto Elektrik Servisi sahibi ve  oto tamir ustası Evren Alp, kışın araçlarda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalara değindi.

Evren Alp, "Motor suyu dediğimiz sıvının antifriz ile değişimi ve cam suyu antifrizi dediğimiz konu çok önemlidir, Antifriz motorun korozyonlanmasını ve aynı zamanda donmasını, motorun istenilen ısıyı hızlı bir şekilde yakalamasını sağlar. Bu sıvıların değişimi ihmal edilmemelidir. Cam suyu, silecekler ve lastik havaları kış aylarında dikkat edilmesi gereken noktalardır. Aracınızı kışa hazırlarken yağını, suyunu, antifrizini bakımlarını hiçbir zaman eksik etmeyin" diyerek sürücüleri uyardı.

8c2db76e-99a2-43a4-b445-0956e67d2a62.jpg

KIŞ LASTİĞİ VURGUSU

Kış lastiklerinin önemine de değinen Evren Alp "Kış gelmeden mutlaka bakımlarını yaptırın ve bunun yanı sıra kış lastiğinizi mutlaka taktırınız. Yaz lastiği ile kış lastiğinin özellikleri birbirinden çok farklıdır. Yaz lastikleri artı sıcaklığa girdikçe performansı artar kış lastikleri eksi sıcaklığa girdikçe performansı artar. Aracın doğal bakımı olduğu gibi lastiklerin ve rot balansında bakımlarının zamanında yapılması gerekir" dedi.

Araçların elektrik tesisatının da kış öncesi bakım yapılması gerektiğine dikkat çeken Evren Alp, sürücülerin rahat bir kış geçirmeleri için bu bakımların mutlaka yapılmasını da önemle vurguladı.

Bu haber toplam 3786 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.