1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Arap Survivor Göcek’te çekiliyor
Arap Survivor Göcek’te çekiliyor

Arap Survivor Göcek’te çekiliyor

'Eish Safari' ve 'İdame' gibi isimler altında çekilen yarışma için özel plato inşa edildi.

A+A-

Türkiye'de adı Dominik Cumhuriyeti ile özdeşleşen Survivor yarışmasının Arap versiyonları Muğla Göcek'te çekiliyor.

DOĞANIN MUCİZE ÜLKESİ

40 gündür gizlilikle yürütülen çekimlerde Türkiye 'doğanın mucize ülkesi' sloganıyla tanıtıldı. Dubai merkezli bir televizyon kanalının üstlendiği proje için etrafı yüksek duvarlarla çevrili, çocuk ve yetişkin yarışmacılara özel plato inşa edildi.

Yarışma konseptinde yer alan ödül oyunlarına da Türkiye damgasını vurdu. Yarışmacılar kimi zaman balonla Kapadokya turu yaptı, kimi zaman da Ölüdeniz'den paraşütle atladı. Çekimleri büyük oranda tamamlanan yarışmaların farklı konseptleri için de çalışmalar sürüyor.

MİLYON $'LIK PRODÜKSİYON

Yarışmanın prodüksiyon işlerini ise Türkiye'den Dinamo İstanbul firması üstlendi. Daha önce birçok uluslararası otomobil reklamı ve Kral Abdülaziz Havalimanı'nın tanıtım filmini de çeken firmanın çalışanları 50 gün platoda kaldı.

Çekimlerde 60 kişilik ekip için 8 ayrı villa kiralandı. Dinamo İstanbul'un ortakları Arda Şengel ve Enis Özkul, son dönemde Türkiye Ortadoğu coğrafyasından yoğun ilgi olduğunu ifade ediyor. Türkiye'nin prodüksiyon gücünün de çok ileri düzeye ulaştığını kaydeden Enis Özkul, "Biz projenin prodüksiyon işlerini üstlendik. Milyon dolarlık ve Türkiye'nin birçok bölgesini kapsayan uzun soluklu bir serüven bu" şeklinde konuştu.

SPİKER TÜRKİYE HAYRANI

Yarışmayı sunan spikerin neredeyse her anonsunda Türkiye'den bahsettiğine de değinen Özkul, bu sayede Türkiye'nin reklamının yapıldığını belirtiyor. Spikerin sıkça Göcek'in eşsiz doğasına vurgu yaptığını belirten Özkul, "Bu bir başlangıç. Türkiye'nin prodüksiyon gücü hızla yükseliyor. İlginç sürprizler gelebilir" diyor.

ARAP TURİST ARTIYOR

Türkiye'nin son yıllarda izlediği politikalar ve vize uygulamalarındaki değişim Arap turistin Türkiye'ye olan ilgisini yükseltti. Özellikle Lübnan, Filistin, Suriye ve Ürdün gibi Arap ülkelerinden gelen turist sayısında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50'ye varan artışlar yaşanıyor. Arap turistler en fazla Antalya, Fethiye ve İstanbul'u tercih ediyor.

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.