1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Arınç'tan şike operasyonu yorumu
Arınç'tan şike operasyonu yorumu

Arınç'tan şike operasyonu yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'şike operasyonu' ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

12 ild eyapılan operasyonlarla futbolda deprem etkisi yaratan 'şike operasyonu' kapsamında 49 kişi gözaltına alındı.Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan'ı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 49 kişi için soruşturma devam ediyor.Soruşturmayı Savcı Zekeriya Öz yürütüyor.

Futbolda 'şike operasyonu' ile ilgili bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç, 'Türkiye hukuk devleti olma yolunda hızla yol alıyor' dedi.

Arınç, Manisa'da AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında dün yapılan futboldaki şike iddialarına ilişkin operasyonu değerlendirdi.

İddialara konu olan isimlerin kamuoyunun bildiği, spor camiasının yakından tanıdığı isimler olduğunu dile getiren Bülent Arınç, şunları söyledi: "İsimlerin içinde kulüp yöneticileri, futbolcular, federasyon, Merkez Hakem Kurulu'ndan kişiler var. Önemli bir yargı operasyonu olarak görülüyor. Arama, gözaltına alınma kararı, kapsamlı inceleme yapıldığını gösteriyor. Yargı sürecini hepimiz merakla bekleyeceğiz. Merakla takip edeceğiz. Belki de futbol spor camiasında birtakım olayların ortaya çıkarılması, varsa sorumlularının da yargı sürecinde aklanmaları ve yargılanmaları mümkün olacak. Bu, Türkiye'nin gerçek hukuk devleti olmaya doğru hızla yol aldığını gösteriyor. Türkiye'de hukuk, yargı güçleniyor. Türkiye'de hukuka, nizamlara aykırı işler yapmak isteyenlerin önünde engeller var. Yargı sonucunu merakla bekleyeceğiz. Sonucunda inşallah Türkiye için önemli sonuç ortaya çıkar."

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.