1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ASKİ’DEN ALT YAPI ÇALIŞMALARI
ASKİ’DEN ALT YAPI ÇALIŞMALARI

ASKİ’DEN ALT YAPI ÇALIŞMALARI

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’in birçok farklı noktasında, nüfusun artmasıyla yetersiz hale gelen veya eskiyen alt yapıyı yenileyerek, sorunları bir bir çözüme kavuşturuyor.

A+A-

ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’in birçok farklı noktasında, nüfusun artmasıyla yetersiz hale gelen veya eskiyen alt yapıyı yenileyerek, sorunları bir bir çözüme kavuşturuyor.

       Özellikle Çankaya’nın eski ve atıl duruma düşen alt yapısını kalıcı olarak yenilediklerini ifade eden ASKİ yetkilileri, “Çankaya Atıksu ve Yağmursuyu Hatları İnşaatı” kapsamında, bölgedeki ana arter, cadde ve sokaklarda planlanan ve inşaatı sürmekte olan toplam 75,5 kilometre pissu ve yağmursuyu hattının yapımının gerçekleştirileceğini söyledi.

            Okulların tatile girmesiyle birlikte çalışmalarına başlayan ve Başkent’teki yaz döneminin tenhalığından faydalanarak özelikle yerleşim yerlerinin yoğun olduğu ana arterlerde inşaat çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydeden ASKİ yetkilileri, “Yağmursuyu ve atıksu hattı yenileme çalışmalarını öncelik sırasına göre planlıyoruz. Bu kapsamda trafiğin yoğun olduğu önemli arterlerden biri olan Yukarı Ayrancı semti, Hoşdere Caddesi üzerinde çapı 300 milimetre olan 4 kilometre atıksu, çapı 400 ile 1000 milimetre arasında değişen 3 kilometre yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarımız sürüyor” dediler. 

-“BAŞKENT’İN ALT YAPISINI YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”

        ASKİ’nin, Hoşdere Caddesi üzerinde gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarının Atakule bölgesine kadar devam edeceği bilgisini veren yetkililer şunları söyledi:

        “ASKİ olarak Başkent’in alt yapısını neredeyse yeni baştan inşa ediyoruz. Yeni yerleşimlerin alt yapılarının yanı sıra, özellikle Kızılay ve çevresi gibi nüfus ve iş yerleri gibi tamamen doygunluğa ulaşmış bölgelerin de alt yapılarını yeniledik. Sadece geçen 2010 yılı içinde 1063 kilometre içme suyu, atık su ve yağmur suyu hattı döşedik. Bu yıl da çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor.

Yine, eski yerleşim yerlerinden biri olan ve trafiğin oldukça yoğun olduğu Ayrancı semti Hoşdere Caddesi üzerindeki güzergahın da alt yapısını güçlendiriyoruz.  Buradaki çalışmalarımıza, semt sakinlerine verilecek rahatsızlığın en alt düzeyde tutulması için yaz döneminde başladık. Okullar açılmadan, özelikle önemli arterlerdeki çalışmaları tamamlamak istiyoruz.” 

-ÇALIŞMALAR ZORLUKLA YAPILIYOR- 

      Yerleşimin tamamlandığı bölgelerde yeni bir çalışma yapmanın gerek çevreye verdiği rahatsızlık nedeniyle gerekse Telekom ve doğalgaz gibi diğer hatların da bulunması açısından büyük zorluk oluşturduğuna dikkat çeken ASKİ yetkilileri, şöyle konuştu:

“Çankaya Atıksu ve Yağmursuyu Hatları İnşaat çalışmalarımıza, bazı Başkentli vatandaşlarımız tepki gösterebiliyor.  Bu çalışmalar yine Başkentliler için. Hem işin büyüklüğü hem de bölge açısından zor bir çalışmaya imza atıyoruz. Bölgedeki toprak altının karışık altyapısı ve zeminin kayalık olması bizi hayli zorluyor.

Diğer yandan özellikle gece çalışmamıza bölge halkı ‘Rahatsız oluyoruz’ diyerek tepki gösteriyor. Bizde yerleşimin yoğun olduğu bölgede halkı fazla rahatsız etmemek için akşam belli bir saatten sonra çalışmalarımızı durdurmak zorunda kalıyoruz. Bu zor şartlar altında hizmetimizi sürdürmeye çalışıyoruz.

Çankaya’da Hoşdere dışında Farabi Caddesi, Üsküp Caddesi, Çankaya Caddesi, Abdullah Cevdet sokaklar ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayının içini alan bölge deşarjının sağlandığı kesimde çapı 800 milimetre olan 1300 metre pissu hattı ile, çapı 1000 milimetre olan 1300 metre yağmursuyu kolektör hatları döşeniyor. Büyükelçi sokak –Kenndey Caddesi, Cebeci Bölgesi Kutlugün sokak ve civarı sokaklarda ise pissu ve yağmursuyu hatları çalışmaları devam ediyor.”

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.