1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ASTANA'da Ankara Günleri
ASTANA'da Ankara Günleri

ASTANA'da Ankara Günleri

Ankara Günleri” kapsamında Kazakistan’ın Başkenti Astana’da bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazakistan Cumhuriyeti Senato Başkanı Kariat Mami ve Başbakan Karim Masimov’u ziyaret etti.

A+A-

“Ankara Günleri” kapsamında Kazakistan’ın Başkenti Astana’da bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kazakistan Cumhuriyeti Senato Başkanı Kariat Mami ve Başbakan Karim Masimov’u ziyaret etti.

Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 20. Yılı kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Astana’da gerçekleştirilen “Ankara Günleri” kapsamında Başkan Gökçek bir dizi resmi temaslarda bulundu.                      

Başkan Gökçek, ilk olarak Kazakistan Cumhuriyeti Senato Başkanı Kariat Mami’yi Başkanlık Binasında ziyaret etti.

Senato Başkanı Mami, Başkan Gökçek’e  öncelikle Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbavey adına ülkelerinde bulunmalarından dolayı teşekkür ettiğini belirterek,”Astana, Cumhurbaşkanımız  Nursultan’ın çocuğu gibidir. İki Başkent arasındaki iyi ilişkileri biliyoruz. Bizim valimiz İmangali Tasmagambetov ile aranızdaki bu dostluk,  iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine olumlu olarak yansımaktadır. Bir kez daha sizi Astana’da ağırlamaktan onur duymaktayız” dedi. 

Dost ve kardeş ülke Kazakistan’da bulunmaktan büyük memnuniyet  duyduklarını ifade eden Başkan Gökçek ise şunları söyledi: “Dostluk ile Kardeşlik Madalyası aldığım Kazakistan benim ikinci ülkem gibidir. Bundan büyük onur duymaktayım.  3 gün süresince Astana da gerçekleştirilecek “Ankara Günleri” ile Türk ve Kazak halkları iki ülke kültürünü bir kez daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. Gerçekleştireceğimiz gala programlarına sizleri de davet ediyorum.”

Senato Başkanı Mami’nin ardından Başkan Gökçek,  Başbakan Karim Masimov’u da makamında ziyaret etti.

Başbakan Masimov, Başkan Gökçek’e kendisiyle Ankara’da görüştüklerini hatırlatarak, “Oradaki görüşmemiz oldukça olumlu geçmişti. Burada en üst düzeyde ağırlandığınızı düşünüyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iki ülke ticaretinin gelişmesi için Başbakandan destek istediği konuşmasında, iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin yanı sıra ticari ilişkilerin de kolaylaştırılarak daha çok geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.    

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.