1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ataklı: Tüm Generaller istifa etsin
Ataklı: Tüm Generaller istifa etsin

Ataklı: Tüm Generaller istifa etsin

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı: Daha fazla rezil olmadan tüm generaller istifa etmeli

A+A-

Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında bir çok generalin tutuklanması sonrası Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı ilginç bir çağrıda bulundu. Ataklı, ' Eğer mevcut generallerin ordularına ve mesleklerine karşı sorumlulukları hâlâ varsa, Askeri Şûra toplantısını beklemeden istifa etmeleri ya da emekliliklerini istemeleri gerekir.' diye yazdı.

İşte Ataklı'nın bugünkü o yazısı

Hapisteki muvazzaf general ve amirallerin sayısı 42'yi buldu. Genelkurmay Başkanlığı'nda görev başında olanlardan daha fazlası şu anda Hasdal'da hapis yatıyor.

Yakında Yüksek Askeri Şûra toplanacak. Hükümetin niyeti hâlen tutuklu bütün generalleri emekli etmek, böylelikle en azından kadro, atama ve terfi sorunlarını en aza indirmek. Tutuklu generallerin hepsi de "anayasal düzeni değiştirmeye, hükümeti zor kullanarak yıkmaya teşebbüs etmekle" suçlanıyor.

TUTUKLU OLANLARIN HEPSİ DARBECİ Mİ

Kısacası tutuklu olanların hepsi darbeci.
Burada artık akıl ve mantığın durduğunu görmemek mümkün değil.

Davada tutuklu generallerin konumuna bakıldığında, darbenin aslında emir komuta zinciri içinde hazırlandığı anlaşılıyor.
Örneğin Deniz Kuvvetleri'nde Donanma Komutanı ve Kuvvet Komutanı dışında kalan en üst rütbeli bütün amiraller tutuklu. Kalan iki oramiral ise sanki her şeyden habersiz.
Hava Kuvvetleri'ne bakıyorsunuz, sadece Kuvvet Komutanı kaldı açıkta.

TUTUKLU OLANLAR EN KRİTİK GÖREVDELER

Kara Kuvvetleri'nde general sayısı çok fazla ama tutuklu olanlar en kritik noktalarda görev yapan isimler.
Bu durumda "42 generali darbeci olduğu için hapse atılan bir ordunun genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları o makamda nasıl oturur?" sorusunun sorulması gerekmez mi?
Deniz Kuvvetleri'nin tamamı darbeci ama iki oramiral her şeyden habersiz. Öyleyse görev ihmali yapmış olmuyorlar mı?
Hava Kuvvetleri Komutanı nasıl bir komutandır ki, kendi yerine gelecek iki isim de darbe yapmaya kalkmış ama onun haberi bile olmamış?

BUGÜNKÜ İKTİDAR ORDUNUN YAPISINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

Artık kendi kendimizi kandırmanın âlemi yok. Darbe hazırlığı olmuş ya da olmamış, bugünkü iktidar ordunun yapısını değiştirmek istiyor. Bu konuda iktidara yön göstermeye çalışanlar aylar öncesinden "Bu ordu bitti, yepyeni bir ordu kurmak gerek" demişlerdi zaten.
Gördüğüm kadarıyla bunun farkına varamayan ve hâlâ oturdukları makamı hak ettiklerini düşünenler sadece Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve generaller.
Bunu bir türlü fark edemedikleri için de hemen hergün tek tek ayıklanıp hapse atılırlarken seslerini bile çıkaramıyorlar.

'NE YANİ DARBE Mİ YAPSINLAR'

Darbe paranoyası bezirgânları bu cümle üzerine "ne yani darbe mi yapsınlar" diye güya çok zekice bir saldırıda bulunabilir. Bunu kastetmediğimi normal zekânın altı bile anlar.

Generallerin artık görmesi gereken gerçek şudur: Bu ordu değişecek. İktidar kendi zihniyetine ve hedeflerine uygun olarak yeni bir orduyu kuracak.

Belli ki, son 20 yılda ordu içinde çok ciddi kadro faaliyetleri yapılmış, o kişiler şimdi daha üst makamlara gelmişler, ama henüz komuta kademesine çıkmaları için zaman var. Önleri kapalı.

Darbe operasyonlarıyla yapılan ayıklamalar sayesinde herhalde bazılarının önü açılıyor.

TÜM GENERALLER İSTİFA ETSİN

Eğer mevcut generallerin ordularına ve mesleklerine karşı sorumlulukları hâlâ varsa, Askeri Şûra toplantısını beklemeden istifa etmeleri ya da emekliliklerini istemeleri gerekir.

Bu topluca yapılırsa iktidar da rahatlar, kendi politikasına uygun orduyu kurar, hiç olmazsa sanki bir suç ortaya çıkarılıyormuş gibi yapılan tutuklama operasyonlarıyla ordunun her gün rezil edilmesi de sona erer.

Bu haber toplam 3023 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.