1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. ATO 30. Komite Gölbaşı'nda meslek tanıtım gezisi düzenledi
ATO 30. Komite Gölbaşı'nda meslek tanıtım gezisi düzenledi

ATO 30. Komite Gölbaşı'nda meslek tanıtım gezisi düzenledi

Ankara Ticaret Odası 30.Komite ile Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ve Gölbaşı Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Gölbaşı Sanayi Sitesi, Doğal Taş ve Mermer Atölyeleri ile Hazır Beton İmalatı yapan fabrikala

A+A-

ATO Meclis üyesi Ali İhsan Güçlü yaptığı açıklamada şöyle dedi:


“Emek ile bilimin buluştuğu eğitim kurumları olan Meslek Liseleri üretim aşamasında aranan elemanları yetiştirmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli işgücünü yetiştirmesi için kurulan meslek liselerinin donanımlı gençler yetiştirerek bu işlevini yerine getirmelidir. Bu noktada üretim yapan şirketler de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu kapsamda sektör ve eğitim kurumlarının ciddi bir işbirliği ile üretim aşamasında lazım olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için harekete geçilmelidir. Zira “meslek lisesi meselesinin memleket meselesi” olduğu unutulmamalıdır.  
Biz ATO 30. Komite olarak sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere meslek lisesi öğrencilerimize yönelik üretim alanlarımızı tanıtan geziler düzenliyoruz. Sektörümüzün üretim yaptığı tesisleri meslek liseli öğrencilerimize gezdirerek iş ve üretim ortamlarını tanıtma gayreti gösteriyoruz.”

  
ATO 30.Komite ile Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği içinde yapılan “Mesleki Tanıtım Gezisine” Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Okul Müdürü Ümmet Kaya, Öğretmenler Selami Uzunoğlu ve Özer Çankar eşlik etti. Öğrencilere iş güvenliği malzemeleri dağıtılarak başlayan gezide ilkönce Gölbaşı Sanayi gezildi. Daha sonra Gölbaşında taş ve mermer işlemesi yapılan fabrikalar ile hazır beton imalatı yapan fabrikalar gezildi. Öğrencilere uzmanlar tarafından mesleki bilgiler verildi. Gezi Anadolu’nun yurt edinilmesinde gençleri ahlak ve meslek sahibi olmaya teşvik eden Ahi Evren’e anlatan “Ahi Evren ve Ahilik” isimli kitabın öğrencilere hediye edilmesi ile tamamlandı.  

Geziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Namalan, Anadolu Taş A.Ş Oğuzhan Yıldırımoğlu,  Akabe Andezit Efe Çelik, Gölbaşı Sanayi Koop.Bşk. Mehmet Aktay, Altıntaş 1 Ldt.Şti. Ayhan Özdemir, Kandemir Beton A.Ş Gafur Kandemir de katıldı.

Bu haber toplam 3704 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.