1. HABERLER

  2. ATO Başkanı Bezci: Ankara'nın Maketini Yapacağız
ATO Başkanı Bezci: Ankara'nın Maketini Yapacağız

ATO Başkanı Bezci: Ankara'nın Maketini Yapacağız

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın bir maketinin yapılması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

A+A-

 

AnkaraTicaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın bir maketinin yapılması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

-TULUNTAŞ İÇİN EL ELE-
Başkent'in Damlataş'ı olarak bilinen Tuluntaş Mağarası'nın restorasyonu ve turizme kazandırılması için çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Bezci, şu noktalara dikkat çekti:
"Tuluntaş Mağarası için AnkaraValiliği, GölbaşıBelediyesi ve AnkaraTicaret Odası olarak projelendirme çalışmaları başlatacağız. Restorasyonu en kısa sürede tamamlanacak mağara, Ankara'ya özgü ürünlerin satıldığı, Ankara'ya özgü yemeklerin yendiği, güzide bir turizm merkezi olarak Başkent markasına önemli katkı sağlayacak. " 

AnkaraTicaret Odası Başkanı Salih Bezci’nin Ankara’nın bir maketini yapılması için düşündükleri çalışmalar ile ilgili satırbaşları ise şöyle: 

AnkaraTicaret Odası Başkanı Salih Bezci, "Bugün New York'ta, Şangay'da Milano'da kısacası pek çok ülkede şehirlerin maketleri yapılıyor. Bu maketler devasa açık hava müzeleri olarak ilgi çekiyor. Ankara'nın da bir şehir maketine kavuşması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Ankara'nın geleceğini yaratmak için bütün kurumların elbirliği içinde çalışması gerektiğini belirten AnkaraValisi Alaattin Yüksel, ise "Londra'da ne varsa Ankara'da da var" iddiasında bulundu.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, AnkaraValisi Alaaddin Yüksel, ATOBaşkanı Salih Bezci'yi makamında ziyaret etti. Ziyarete Ankaraekonomisi hakkında bilgiler veren Bezci, "Daha müreffeh bir Ankaraiçin hem yerel yönetimler, hem hükümet, hem de kentin en büyük meslek örgütü olan odamızın ürettiği birçok proje bulunmaktadır. Biz oda olarak Ankaraiçin yapılacak tüm projelerde öncü rol oynamak istiyoruz" dedi.
Dünyanın önemli başkentlerinde şehirlerin maketlerinin bulunduğunu hatırlatan Bezci, "Bugün New York'ta, Şangay'da Milano'da kısacası pek çok ülkede şehirlerin maketleri yapılıyor. Bu maketler devasa açık hava müzeleri olarak ilgi çekiyor. Ankara'nın da bir şehir maketine kavuşması için çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
-ULUSLARARASI FUARLARA DAVET-
Ankara'nın kısa zamanda bir fuar merkezine kavuşması için ATOolarak tüm çalışmalara katkı sağlama kararlılığında olduklarını belirten Bezci, "Çadırda fuar açan başka bir şehir kalmadı. Bu tablo bize yakışmıyor Akyurt'a 1 milyon 800 bin metrekarelik arazi içinde fuar alanı inşası için çalışmalara başladık. Ankara'nın kalbi düzenlenen uluslararası fuarlarla atacak" dedi.
AnkaraTicaret Odası olarak kent ekonomisinin gelişimini yurtiçi ve yurtdışı fuarlarla desteklediklerini kaydeden Bezci, üye firmaları Eylül ayında Paris'te yapılacak Pret a Porter- Uluslararası Hazır Giyim ve Moda, Moskova'da düzenlenecek World Food Uluslararası Gıda Fuarları ile Kasım ayında Cannes'de yapılacak MAPIC Uluslararası Gayrimenkul, Şehircilik ve Arazi Geliştirme Fuarı'na götüreceklerini belirtti.
Bezci, Vali Yüksel'i de fuarlara davet ederek, AnkaraValisi'nin fuarlara ATOheyetiyle birlikte katılmasının firmalara büyük moral desteği olacağını kaydetti.
-"LONDRA'DA NE VARSA Ankara'DA DA VAR"-
AnkaraValisi Alaaddin Yüksel, ATOBaşkanı Bezci'nin fuarlara ilişkin davetini kabul ederek, Ankara'nın gelişimi için yapılacak her türlü eylemde AnkaraTicaret Odası ile birlikte olmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.
Bilişim Vadisi'nin İstanbulya da Kocaeli'nde yapılmasının Ankara'da da yapılmasının önünde engel teşkil etmeyeceğine dikkat çeken Vali Yüksel, Ankara'nın üniversiteleri, tekno kentleri ve organize sanayi bölgeleri, gerekli ölçüdeki arazisi ile kültür ve sanat altyapısıyla bilişim vadisine çok uygun olduğunu ifade etti.
Yüksel, "Ankara'da 40 müze, 40'a yakın kütüphane, 26 sinema, 11 tiyatro var. Bilişim Vadisi'nin Ankara'da kurulması durumunda buraya gelenler gerekli kültür ve sanat faaliyetlerine de rahatlıkla katılabilir. Ankaraçok güzel bir şehir. Londra'da ne varsa Ankara'da da var" dedi.
-"VİTES YÜKSELTEREK DAHA ÇOK YOL ALACAĞIZ"-
Ankara'nın geleceğini yaratmak için AnkaraTicaret Odası başta olmak üzere meslek örgütlerinden öncülük beklediklerine dikkat çeken Vali Yüksel şöyle devam etti:
"Ankaraiçin ortak akılda buluşmamız lazım. Ankara'nın geleceğini yaratmak için meslek örgütlerinin özellikle ATO'nun öncülük etmesi gerekiyor. Kamu kurumlarıyla, meslek odalarıyla birlikte, konvoy halinde, mesafeleri gözeterek, vites yükselterek daha çok yol kat etmemiz lazım. "

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.