1. HABERLER

  2. Avanta park
Avanta park

Avanta park

Mevlana parkında yürüyüş ve spor alanına park edilen araçlar vatandaşları çileden çıkarırken, zabıta ekiplerinin ise bu duruma göz ardı etmesi akıllarda soru işareti bıraktı?

A+A-

Gölbaşı’nda yayaların kullanım alanlarını kısıtlayan, kaldırımları oto park olarak kullanan araç sürücüleri artık sadece cadde ve sokakları değil, parkları da işgal etmeye başladı. Vatandaşların park ve yürüyüş yollarını da işgal eden sürücülere ise dur diyen yok.

Gölbaşı’nın en çok kullanılan parklarından biri olan Mevlana Park’ı da Otopark olarak kullanılmaya başlandı.

ZABITA NEDEN GÖZYUMUYOR?

Yaz aylarında çocukları ile dinlenmek ve stres atmanın yanı sıra spor yapmak için de parklara akın eden vatandaşların kullanım alanlarının işgal edilmesinin bir türlü önüne geçilemiyor.

Mevlana parkında yürüyüş ve spor alanına park edilen araçlar vatandaşları çileden çıkarırken, zabıta ekiplerinin ise bu duruma göz yumması ise ayrıca dikkat çeken nokta oldu.

Gölbaşı Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ve aylardır oto park olarak kullanılan Mevlana Parkı’nda ki kaldırım işgaline karşı Gölbaşı Zabıtası bugüne kadar neden cezai bir işlem uygulamadı? Geçen sene Gölbaşı Belediyesi güvenlik elamanları Mevla Park’ında ki işgale müdahale ederken, bu sene aynı müdahalenin yapılmaması ‘Kim neden ve niçin bu işgale göz yumuyor? sorusunu da akıllara getirdi.

Öte yandan kaldırımları ve yaya yollarını işgal etmelerinin yanı sıra Mevlana Park’ında aracına doldurduğu malzemeleri satmaya çalışan seyyar satıcı da dikkatlerden kaçmadı.

Gölbaşı Zabıtasının parklarda ki bu olumsuz duruma müdahale etmemesi akıllarda soru işareti bırakırken, vatandaşlar ise kendilerine ayrılan alanların araçlarla doldurulmasından şikayetçi.

KALDIRIM İŞGALİNDE SON NOKTA

Gölbaşı’nın birçok sorunu içerisinde yer alan kaldırım işgali gün geçtikçe artarken, yayalarda günlük yaşamlarında zor anlar yaşıyorlar. Bazı vatandaşlar, “Artık yeter” diyerek, “Kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Esnafların dükkanlarının önündeki sergilerine alışmıştık. Ama artık parklara kadar araçlar girdi.  En son ve çarpıcı örnek ise Mevlana Park’ı. Kimi kime şikayet edeceğiz onu da artık bilmiyoruz. ” diyorlar.  

Bu haber toplam 1686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.