1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aziz Başkan'ı Şekip yaktı
Aziz Başkan'ı Şekip yaktı

Aziz Başkan'ı Şekip yaktı

İşte Mosturoğlu'nun Aziz Yıldırım'ı yakan ifadesi

A+A-

Soruşturma savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Mosturoğlu'nun ifadeleri, Aziz Yıldırım'ı tutuklamaya götüren en başlıca delil de olmuştu.

İŞTE O İFADE

Mosturoğlu, ifadesinde Eskişehirspor-Trabzonspor maçına şike parası gönderildiği yönünde yalnız kendisinin değil, başka yöneticilerin de duyumu olduğunu söyledi. Hatta Cihan Kamer ve Murat Özaydınlı'nın adını verdi. Sarı-lacivertli yönetimin Trabzonspor maçı öncesinde Eskişehirspor'a teşvik primi gönderdiği yönündeki itirafları ile şike soruşturmasında kilit rol oynayan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun ifadesi.

KALİTELİ HAKEM TALEP ETTİM

Fenerbahçe-Kayseri maçıyla ilgili benim maçın hakemi olan Fırat Aydınus'u uyarması için MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a Federasyon Başkanı aracılığı ile uyarmaya çalıştığım iddiası doğru değildir. Ben şampiyonluk amacıyla müsabakaya çıkan takımımızın iyi hakemler tarafından maçlarımızın yönetilmesi amacıyla girişimlerde bulundum. Bu haklı bir girişimdir.

KESİNLİKLE ART NİYET YOKTU

Hakemleri etkilemek anlamına gelmez. Yani maçlarımızın objektif olarak yönetilmesi açısından, FIFA hakemi olan hakemlerimizin maçlarımızda görev almasını talep etmiştik. Zaten federasyon da FIFA hakemi olan hakemlerin maçlarmızı yöneteceğini söylemiştir. Bu diğer şampiyonluğa oynayan takımlar için de geçerlidir. Bu nedenle Cüneyt Çakır'ın da dahil olduğu 8 FIFA hakemi olması ve iyi hakem olması nedeniyle bu maçta görevlendirilmelerini talep ettim. Bu art niyet ya da kaydırma isteği değildir. Kamuoyunda son 1-2 aydır bilindiği gibi benim federasyon başkanı Mahmut Özgener'e dargın olduğum ve konuşmadığım bilinmektedir. Onun kanalı ile hakemleri etkileme düşüncem olamaz. Kaliteli hakemleri istememin hakemleri etkileme düşüncem olamaz. Kaliteli hakemleri istemenin bir art niyet olarak olarak görülmesi ve bu konuda suçlanmam anlayabileceğim bir şey değildir.

BASKI ALTINDA İFADE VERMİŞ

Eskişehir-Trabzon maçıyla ilgili olarak Ümit Karan'a teşvik parası gönderdiğim söyleniyor. Böyle bir şey varsa bütün futbolculara gönderilmesi gerekirdi. Şekip Mosturoğlu ifadesinde bu maçla ilgili olarak 1,5 tabirini kullanarak bir paranın teşvik amacıyla Eskişehir'e gönderildiğini duyduğunu beyan ettiği söylenmektedir. Ancak, kendisi avukat olan Şekip Mosturoğlu'nun büyük ihtimalle üzerindeki baskıyla böyle bir şey söylemişse de bu tür şeylerin basında yer aldığı ve orada duyduğu şeklindedir.

ŞİKE VE TEŞVİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Kulüpten belli bir paranın çıkması için 2 imzayla onaylanması gerekir. Böyle bir şey olduğuna dair delil de imkan da yoktur. Aslı budur. Fenerbahçe Spor Kulübü daha önceki yıllarda da bir kısım şampiyonlukları son anda kaçırmıştır. Bu sene de son maça kadar şampiyonluğun kimin tarafından kazanılacağı belli olmamıştır. Son maçta bu durum belli oldu. O maçta da ben herkes tarafından görüldüğü gibi maçın denge içerisinde ve Sivasspor'un üstünlüğü yönünde gitmesi nedeniyle büyük bir gerginlik ve rahatsızlık yaşadım. Maçın son anlarını tribünde dahi seyredemedim. Şike veya tevşik söz konusu olsa bu şekilde davranmazdım.

MAÇLARI HAK EDEREK KAZANDIK

Sadece Fenerbahçe Kulübü ile ilgili böyle bir soruşturma yapılması benim tarafımdan kabul edilebilir bir şey değildir. Aynı konumda olan şüphe edilecekse başka takımlar adına da bir takım şüphe sebepleri bulunmakla birlikte sadece takımımız hakkında böyle bir suçlamaya muhatap olmak doğru olmamıştır. Ligin bitimine yakın tarihlerde basından da takip edildiği gibi siyasi baskılar dahi söz konusudur.

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.